”København har langt om længe fået en sushibar, der lige så godt kunne ligge rundt hjørnet fra togstationen i Ginza, i et højhus i Roppongi, eller hvor Tokyos trestjernede sushibarer nu ellers ligger.”
Sådan lyder indledningen på den 6-stjernede madanmeldelse, som Berlingske gav den nyåbnede sushirestaurant Sushi Anaba med på vejen i 2019. Drømmen om at skabe en original sushi-restaurant efter ægte japansk forbillede blev vakt hos ejer og køkkenchef Mads Battefeld, da han arbejdede som kok på en japansk sushibar.
– Japanerne spiser meget ude, og minimalismen gennemsyrer både deres arkitektur og deres madkultur. Madlavningen er stramt styret med fokus på få ingredienser, og det går igen i arkitekturen, fortæller arkitekt MAA Anni Baun Danielsen fra BAUNarkitektur, der hjalp Mads Battefeld med at designe restauranten Sushi Anaba i København.
Og det var ikke nogen let opgave. For hvordan forvandler man et råt erhvervslokale i beton på 95 kvadratmeter til en oase med japansk madkultur?
– Ligesom med de japanske restauranter, der ofte er gemt lidt af vejen i en boligblok, ligger lokalet i et kvarter i den nye bydel Nordhavn. Dimensionerne var givet, og vi kunne ikke selv bestemme størrelsen på rummene, fortæller Anni Baun Danielsen.