København byder på mad og vin i topklasse – og en række af byens spisesteder har gjort god akustik til en del af oplevelsen. Et klogt valg, for forskning viser, at lyd har betydning for smagssansen. Få en guide til københavnske restauranter og caféer med god akustik. Velbekomme.

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København

Vidste du, at støj, musik og akustik har indflydelse på, hvordan maden smager? Det pointerer Charles Spence, professor i eksperimental psykologi ved Oxford Universitet i et interview, som du kan læse her.

I interviewet fremhæver Charles Spence blandt andet, at høje lyde begrænser vores evne til at smage frugt. Og at visse lyde fremhæver smagen af sødt, mens andre bringer bitre nuancer frem. Han siger også, at hårde overflader – ofte akkompagneret af høj musik – i restauranter er årsagen til, at de opfattes som støjende.

Den gode nyhed er, at flere restauratører bliver opmærksomme på at finde balancen mellem madro og en atmosfære, hvor dæmpet lyd udgør et hyggeligt bagtæppe for middagen. Det gælder ikke mindst i København. Her er der rig mulighed for at spise godt i smukt indrettede lokaler – uden at blive blæst bagover af støj.

Værsgo – 15 lækre restauranter og caféer med god akustik

Her får du en guide til lækre spisesteder i København, hvor indretningen er elegant, og hvor Troldtekt akustiklofter lægger en dæmper på støjen.

Tema: Rejs med til København

Hvilken storby skal du besøge i 2019? Ifølge verdens førende rejseguide – Lonely Planet – bør København stå øverst på listen.

Kåringen som ’Best in Travel City 2019’ er endnu et trumfkort for Danmarks hovedstad, som flere gange i de seneste år er fremhævet af eksperter inden for arkitektur, gastronomi og bæredygtighed. 

"Rejs med til København" i vores Troldtekt online tema og læs flere artikler fra temaet her >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København