Konferencer med fjordudsigt og sundt indeklima

Omgivet af skov og med direkte udsigt over fjorden ligger Hotel Koldingfjord. I forbindelse med en renovering valgte Arkitema Architects og DEAS ventilationslofter fra Troldtekt i deres eksklusive konferencelokaler.

Firmafester, generalforsamlinger, bryllupper, udstillinger og undervisning. Alle er store begivenheder, som konferencelokalerne på Hotel Koldingfjord danner ramme om. Her går natur, arkitektur og atmosfære op i en højere enhed, og hotellets to eksklusive konferencelokaler – Bøgesalen og Magnoliesalen – kan rumme henholdsvis 250 og 300 personer.

Lokalerne gennemgik i 2015 en større renovering og udvidelse med hjælp fra Arkitema Architects og DEAS. Tilbygningerne har fordoblet salenes kapacitet og er sket med respekt for den bevaringsværdige bygning. I begge konferencelokaler sikrer Troldtekt ventilation god akustik og frisk luft.

– Vi oplever, at indeklimaet i konferencelokalerne overgår gæsternes ellers høje forventninger. Ventilationsløsningen sørger for, at luften bliver jævnt fordelt i lokalet, samtidig med at lofterne sikrer god akustik, siger Peder Madsen, administrerende direktør på Hotel Koldingfjord.

Akustikloftet sikrer jævn fordeling af luft

Valget faldt på Troldtekt ventilation, fordi løsningen sikrer en jævn fordeling af frisk luft i lokalet uden træk og visuelt forstyrrende elementer.

– Vi så et stort potentiale i Troldtekt ventilation, fordi loftet giver en diffus ventilation over hele fladen og dermed et rigtig godt indeklima, ligegyldig om der er 50 eller 300 gæster. Der er ingen punktindblæsninger, der generer gæsterne, og samtidig er det en helhedsløsning, der kombinerer god akustik og ventilation, siger Lars Lindegaard Olsen, seniorprojektleder fra DEAS.

Den friske luft strømmer ind ved lavt tryk via aktive akustikplader, som udgør en del af Troldtekt loftet. Selve akustikloftet fungerer på den måde som indblæsningsflade. Fordelene ved løsningen er grundigt dokumenteret af forskere fra Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet.

– Løsningen sørger for, at vi ikke har gæster, der sidder i træk. De aktive plader gør, at temperaturen og atmosfæren er behagelig alle steder i lokalet. Størrelsen på Bøgesalen kan skaleres op og ned alt efter antal gæster, og det er der også taget højde for i ventilationsløsningen, siger Peder Madsen.

Imponerende loftshøjde uden teknik

I begge konferencelokaler kan gæsterne nyde godt af en rumhøjde på næsten fem meter. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi de tekniske installationer til ventilationssystemet er monteret i enderne af lokalerne.

– Det giver et ensartet og stilrent udtryk, at installationerne ikke er synlige. Samtidig er det en stor fordel, at anlægget ikke støjer. Det gør lokalerne nemme at tale op og arrangementerne langt mere nærværende. Netop det bliver ofte komplimenteret af vores gæster, siger Peder Madsen.

Efterspørgslen på konferencelokalerne er stor, og derfor er driftssikkerheden også særdeles vigtig.

– Ventilationssystemet er nemt at betjene, og vi har aldrig oplevet problemer. Vi har monteret både lys og lyd i loftet, og det gør det til en multifunktionel løsning, der både sikrer god ventilation, akustik og komfort, siger Peder Madsen.

Også Lars Lindegaard Olsen fra DEAS er meget tilfreds med Troldtekt ventilation. DEAS står for Hotel Koldingfjords drift og vedligeholdelse.

– Vi har, ligegyldig årstid og antal gæster, aldrig fået klager eller negative henvendelser om indeklimaet i konferencelokalerne. Det er imponerende, siger Lars Lindegaard Olsen.

---------------------------

Troldtekt® ventilation

Troldtekt ventilation udnytter selve loftet som indblæsningsflade. Derfor er der ingen synlige ventilationsrør, der ellers let kunne samle støv og blokere for dagslys.

Ventilationsloftet sikrer en jævn luftfordeling, som ikke støjer eller giver træk. Troldtekt pladernes lydabsorberende egenskaber sikrer en optimal akustik i lokalet. Luften bliver fordelt ved lavt tryk, hvilket betyder, at løsningen kan reducere energiforbruget med mere end 70 procent i forhold til konventionelle ventilationsløsninger.

Troldtekt akustikplader er produceret af naturmaterialerne træ og cement. Foruden god akustik og et sundt indeklima har pladerne gode brandtekniske egenskaber. Troldtekt er Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv.

Fakta

Projekt:
Tilbygning af Hotel Koldingfjords konferencefaciliteter  
Arkitekt:
Arkitema Architects
Bygherre:
PKA Hotel Kolding Fjord
Troldtekt Produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik og Troldtekt ventilation
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Thomas Mølvig, arkitekt MAA
Fotos:
Thomas Mølvig, arkitekt MAA