Elegancen tilbage i arkitekttegnet hus

Da muligheden for at flytte ind i en arkitektperle ved mark og skov viste sig, rykkede familien fra Aarhus til Lind ved Herning. Her kan man høre vinden i træerne, og børnene kan forsvinde i krattet ved huset. En lettere renovering bragte alle husets kvaliteter til overfladen.

Anton Christensen fra Herning har tegnet det store parcelhus i 1972, hvor der er en fin kontakt til mark og skov udenfor. Skiftende ejere har sat deres præg på huset, men de grundlæggende kvaliteter er bevaret og åbenlyse for konstruktøren Nicolai Vestergaard, som primært har skiftet gulvene og lofterne i udvalgte rum.

Huset er organiseret med en ankomstdel, som er fladtaget. Her ligger entré, gæstetoilet, køkken og spisestue. Man kan se lige igennem denne bygningsdel til de åbne vidder bag haven. På den ene side ligger en værelsesfløj med stejlt, skrånende tag, og på den anden side en rummelig stue med pejs og samme dramatiske taghældning. Her er både højtsiddende vindue til skoven og et panoramavindue til markerne og skoven.

Ny sammenhæng

I spisestuen, der nu er i åben forbindelse med køkkenet, var akustikken ikke optimal, og fra familiens tidligere bolig havde de gode erfaringer med Troldtekt som akustikregulering.

Denne gang blev det designløsningen Troldtekt line, som er anvendt i alle rum i den fladtagede del af huset. Loftet markerer både sammenhængen mellem husets tre dele og forbindelsen på tværs.

Valget af Troldtekt line korresponderer også elegant med stuens rustikloft og de øvrige rums lofter med spor i. Troldtekt akustikpladerne er placeret fri af væggene og med en lille afstand, som giver en fin præcision til loftet og rummet som helhed. Til trods for linjer i flere retninger, opleves rummet som meget roligt og i tråd med sin oprindelige arkitektur.

Fakta

Projekt:
Bolig ved Herning
Arkitekt:
Anton Christensen
Bygherre:
Familien Vestergaard
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt line akustikplader
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt