Roskilde Katedralskole

Roskilde Katedralskole summer af liv og aktivitet med sine godt 1250 elever og 150 ansatte. Faktisk er det Danmarks mest populære gymnasium, - målt på antallet af unge mennesker, som i år har valgt det som første prioritet til deres stx-uddannelse.

Succes forpligter, og gymnasiet er i færd med at gennemføre en 5-årig opdatering af bygningerne, der oprindeligt er opført 1969. Udover en nyopført multihal er der foreløbig udført en renovering og udbygning af kantinen, så den kan rumme alle eleverne. Desuden er der opført et nyt afsnit med fire undervisningsrum i åben forbindelse omkring et lille torv.

Når så mange mennesker samles i en hektisk hverdag, så er dagslys, indeklima og akustik af afgørende betydning i det daglige. I såvel kantine som i de nye undervisningsrum er der anvendt gråmalet Troldtekt med integreret ventilation. Samtidig er der etableret rytterlys, som skaber flotte virkninger og et lyst miljø.

Arkitekt m.a.a. Mads Stenbæk Jakobsen – partner i Sweco Architects – siger om valget af Troldtekt:

-  Loftet er primært valgt for sine akustiske egenskaber. Læringsformer ændrer sig løbende og der er et stadigt større fokus på undervisning uden for klasserne. Kravene til fællesrum og fleksible rum vokser og særligt akustikken er i fokus.

-  Det var vores ønske så vidt muligt at holde loftfladen fri for installationer. Ventilationsprincippet er opbygget så der indblæses i aktive felter i lofterne uden at det er synligt i rummet. Loftpladerne fremstår ærlige og rene og udgør en rolig sammenbindende flade.

-  Roskilde Katedralskole arbejder aktivt med miljø og bæredygtighed i undervisningen og har modtaget Friluftsrådets grønne flag på grund af skolens arbejde. Derfor var det samtidigt vigtigt at finde et miljømærket produkt fremstillet af naturmaterialer.

Fakta

Projekt:
Roskilde Katedralskole
Arkitekt:
Sweco Arkitekter
Bygherre:
Universitets- og Bygningsstyrelsen
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik og Troldtekt ventilation
Farve:
Grå 202
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5, monteret med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Thomas Mølvig, arkitekt MAA
Fotos:
Thomas Mølvig, arkitekt MAA