TEMA: Mørke lofter

Troldtekt, Fredericia Furniture

Sort er det nye sort – for arkitektur med mørke materialer kan skabe en særlig stemning af intimitet og nærvær. I dette tema kan du læse, hvordan de mørke lofter og materialer med tyngde vinder frem i indretningen.

Få blandt andet trendforskerens forklaring på tendensen, og læs, hvordan førende tegnestuer har arbejdet med sorte og mørke lofter i deres projekter.

Tag desuden med til et eksklusivt showroom, designerens eget sommerhus, restauranter og kultursteder, hvor sortmalede Troldtekt akustiklofter bidrager til en helt særlig atmosfære.

Sort elegance i hjertet af København

På toppen af den tidligere Kongelige Postgård i København har Aarstiderne Arkitekter indrettet et eksklusivt showroom for Fredericia Furniture.

Her skaber det sorte Troldtekt loft en elegant stemning, der for alvor kommer til sin ret, når mørket falder på.

Se det elegante showroom >

Troldtekt, Fredericia Furniture

Sorte lofter i skovens dybe, stille ro

Godt gemt i skoven på Mols ligger Sølvhuset og lyser op som en sølvskive gennem terrænet.

Hver eneste af sommerboligens 80 kvadratmeter er udnyttet optimalt, og når mørket falder på, er de sorte Troldtekt lofter med til at lægge en dyne af hygge over huset.

Se flere fotos, og læs om Sølvhuset >

Troldtekt, Sølvhuset

Vi byder mørket og roen indenfor

Sort og andre mørke farver er kommet for at blive, og hvor de tidligere kom til udtryk i mindre detaljer som puder, plaider og potter, vinder både mørke gulve og sorte lofter nu frem.

Effekten er ikke til at tage fejl af. De dunkle nuancer skaber en helt særlig stemning i alt fra hoteller og restauranter til private hjem.

Mere om den nye tendens >

Troldtekt, PEJ Gruppen logo

Materialernes rå æstetik skal spille sammen

Træbeton i mørk natur er et godt match til beton og egetræ i rum med meget dagslys, mens sorte lofter kan skabe en mere intim aftenstemning.

Partner Anders Tyrrestrup fra AART architects fortæller, hvorfor valget faldt på Troldtekt akustikplader i grå natur til Pakhusene på Aarhus Ø. 

Læs interviewet med Anders Tyrrestrup >

Troldtekt, Pakhusene Aarhus

Hahnemanns Køkken

Troldtekt_Hahnemans_Kitchen

Madhuset på Østerbro hylder måltidet og de gode råvarer. De bløde farver i det smukt designede rum fremhæves af et sort Troldtekt loft.

Se fotos, og læs mere

Folketeatret

Troldtekt, Folketeatret

Efter seneste renovering af Danmarks ældste folkelige teater er der skabt et godt flow mellem gade og sale. Foyeren er i dunkle farver med et sort Troldtekt akustikloft. 

Se fotos, og læs mere

Design Museum

Troldtekt Design Museum

I Londons nye designmuseum sørger sorte Troldtekt akustiklofter for visuel sammenhæng og god akustik i det store areal, der huser museets restaurant og bar.

Se fotos, og læs mere

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter