Naturen lukkes indenfor

Ved ankomsten til 60’er huset, hvor man kører igennem tæt bevoksning, ser man lige igennem huset og fornemmer engen på modsatte side. En af de mange kvaliteter som de nye ejere sætter pris på.

Villaen i skoven er tegnet og opført midt i 1960’erne til arkitektens egen familie og tegnestue. Et smukt eksempel på modernistisk arkitektur, hvor man ønsker, at bygningen og naturen flyder sammen, og man bor med meget lys og luft. Kendetegnende er også de grafiske linjer i huset og robuste materialer. Hele denne tankegang er bevaret og tydeliggjort med den gennemgribende renovering, huset netop har afsluttet.

Boligen er blevet efterisoleret uden at skæmme det skarpe udtryk, og indretningen af sekundære rum er tilpasset moderne familieliv. At genoplive den arkitektoniske perle til et nyt langtidsholdbart byggeri, har designer Bruno Jacobsens ekspertise virkeliggjort.

 

Skiver, flader, linjer

Huset er tydeligvis tænkt som vægskiver, kombineret med den udkragende tagskive og store glaspartier, som giver lange kig i huset og videre ud i naturen. Indenfor spiller naturen også en rolle i form af naturstensgulve og douglasgran, som gennemgående materiale til skydedøre, skabe og ikke mindst køkken.

De tidligere trælofter var ikke til at redde og er erstattet med et sort Troldtekt v-line loft i Futurecem. Denne plade er fremstillet med ler som erstatning for en stor del af cementen i pladen og har dermed et reduceret CO2-aftryk.

Troldtekt lofterne er med til at give en god akustik i alle husets rum og er med til at understrege rummenes flydende sammenhæng. Linjerne i loftet er orienteret med husets retning fra nord til syd, hvilket er tydeligt i det store opholdsrum med køkken og stue. Her er linjerne med til at understrege husets oprindelige idé og kvalitet.