Sanseligt køkken i København

Hahnemanns Køkken har åbnet et madhus på Østerbro i København, som hylder de gode råvarer og måltidet. Stedet ligger ved Skt. Kjelds Plads, som er undervejs til at blive et grønt åndehul på Østerbro.

Hahnemans Kitchen
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Øjnene fanges straks af et væld af farver, der alle vækker appetitten på at gå på opdagelse i Hahnemanns Køkken. Store blomsteropsatser, håndplukkede varer og mad og kage byder sig til. Alle herlighederne er præsenteret i et smukt designet rum, hvor bløde farver fremhæves af det sorte Troldtekt loft og de store mængder dagslys.

Det store lokale rummer kaffebar, konditori, salg af salater, take away og madbutik. Maden eller kagen kan spises på stedet eller tages med ud på pladsen. I tilknytning til stedet ligger en kokkeskole og et rum til større events og foredrag. Køkkenet, der fremstiller maden har store vinduespartier ind til butikken, som giver gæsterne mulighed for at se aktiviteterne i køkkenet.

Til England og hjem igen

Trine Hahnemann, som ejer stedet, er kok og kogebogsforfatter. Hendes karriere har bragt hende rundt i verden, og særligt i England har der været meget efterspørgsel omkring hendes bøger og arbejde. Trine Hahnemann fokuserer på bæredygtighed i fremstillingen af mad og friske råvarer, men har savnet et godt sted at danne ramme for det gode, sociale måltid og samtidig sælge egne brød, salater og bøger.

Det store lokale er indrettet af et britisk bureau, som har skabt en international stemning af skandinavisk madtradition, bæredygtig tankegang og ikke mindst hygge. Sort Troldtekt i loftet giver en god akustik for kunder og spisende på stedet, men den sorte farve skjuler også samtidigt installationerne i loftet. Træ på gulvet og diske slår den naturlige tone an, mens bløde farver i interiøret sikrer den hygge, Trine Hahnemanns bøger også emmer af.