Italiensk håndværk for alle sanser

På gågaden i Odder ligger restaurant Vecchio Convento, som har det bedste med fra Italien. Udover den traditionelle mad er stedet også præget af italiensk sans for håndværk og design.

Hos den italienske kok MassiMilliano, har det haft stor betydning at bringe det bedste fra Italien med til Danmark. Restauranten er indrettet med et større rum med udsyn til Odder gågade og i forlængelse heraf et mindre rum, hvor man til gengæld kan følge lidt med i køkkenet gennem en åbning i væggen. Indretningen bærer præg af, at der konstant er elementer, der vækker sanserne, hvilket har været en bevidst tanke bag indretningen. Arkitekt Kenneth Arboe, også fra Odder, fortæller, at det har været en spændende proces at indrette restauranten. Han siger videre: ”Først måtte vi skrælle alt indmaden væk i lokalerne, der før var en Græsk restaurant og fandt spor i den ældre bygning, vi har bygget videre på, som fx en vognport med teglbue og et loft med fine detaljer”.  

 

Special design

I store felter i loftet er der monteret sort Troldtekt line. Troldtekt har nogle gode akustiske egenskaber, som er vigtige i en restaurant, men designmæssigt giver linjerne i pladerne en retning i det skæve, gamle hus, imens spots i loftet sidder på skinner, der smukt indrammer loftspladerne. Troldtekt pladernes sorte farve giver en god intimitet til rummet sammen med loftets mørkegrønne farve.

Et særligt mosaikgulv, der passer til de pudsede teglvægge, er lagt af en italiensk håndværker. Dygtige, italienske kunsthåndværkere fra MasssiMillianos hjemby Portico Di Romagna har ud fra designguidelines udført udsmykningen af baren og lamperne henover i mørkt stål. Ligeledes er de små keramiklamper, der hænger over bordene, specialdesignet til stedet og er produceret i Italien af venner af huset. Overalt er der indtænkt fine detaljer, også i selve møbleringen og indretningen. På væggene finder man naturligvis fotografier fra kokkens pittoreske hjemegn i Norditalien.