Gammel lade forvandlet til eksklusivt længehus

I et design gennemført til perfektion har parret Stefan Larsson og Anette Ringberg ført en gammel lade ind i en helt anden kategori. Her er designfaktor nøgleordet, og de nøje udvalgte materialer kommer virkelig til deres ret.

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i private hjem

Ved Kristianstad ligger Stefan Larsson og Anette Ringbergs nybyggede hjem, the Barnhouse. Boligen er en gammel lade, som er cirka 400 kvadratmeter stor og har hele otte meters loftshøjde. Den har de forvandlet til et eksklusivt længehus.

– Et drømmeprojekt, men også et gigantisk projekt, lyder det fra parret.

De har selv bygget boligen, som både er deres hjem og det sted, hvor de driver virksomhed fra.

The Barnhouse kan nemlig bookes til blandt andet konferencer og møder, hvis det skal foregå i unikke omgivelser. Derudover fremstiller parret specialdesignede møbler til private hjem i stil med dem, de selv har i længehuset.

– Vi har designet og bygget de fleste af møblerne til the Barnhouse selv, herunder spiseborde, sofaborde og inventar på alle badeværelser og lignende. Nu vil vi tilbyde kunder det samme. Det vil sige unikke møbler med et rustikt, men moderne præg, siger de.

Alt inventar er bygget med nøje udvalgt og lokalt træ.

 

Varmt og rustikt

Stefan Larsson og Anette Ringberg har fået inspiration til design af den længeformede bolig fra forskellige rejser til udlandet, især Mexico med de naturlige farver, som de oplevede i landet.

The Barnhouse er varmt og rustikt i sit udtryk, og der er lagt stor vægt på de materialer, der er anvendt. Især træ spiller en bærende rolle – både som paneler på vægge, som synlig konstruktion og som møbler og inventar.

Med den høje loftshøjde var der brug for en god akustikløsning i boligen, og parret valgte derfor designløsningen Troldtekt line i en sortmalet variant.

 – Den sorte farve giver en pompøs følelse, men også en følelse af ro. Pladernes akustiske egenskaber er fantastiske, og på trods af det store rum tænker vi ikke over akustikken. Med de langsgående linjer i Troldtekt line får vi et sammenhængende designudtryk. Vi er meget glade for vores valg, siger Stefan Larsson og Anette Ringberg.