Sort er det nye sort

Troldtekt, Fredericia Furniture

Arkitektur med sorte materialer kan skabe en særlig stemning af intimitet og nærvær. I dette tema kan du læse, hvordan sorte lofter og materialer med tyngde nu vinder frem i indretningen.

Få blandet andet trendforsker Rikke Skyttes forklaring på tendensen med mørke nuancer, og læs, hvordan Aarstiderne Arkitekter og AART architects har arbejdet med sorte og mørke lofter i forskellige projekter.

Tag desuden med til et eksklusivt sommerhus, godt gemt i skovene på Mols, hvor de sorte lofter skaber en unik aftenstemning. Besøg også en restaurant, et teater og et museum og oplev atmosfæren præget af de sorte akustiklofter.

Sort elegance i hjertet af København

På toppen af den tidligere Kongelige Postgård i København har Aarstiderne Arkitekter indrettet et eksklusivt showroom for Fredericia Furniture. Her skaber det sorte Troldtekt loft en elegant stemning, der for alvor kommer til sin ret, når mørket falder på.

Se det elegante showroom >

Troldtekt, Fredericia Furniture Showroom

Sorte lofter i skovens dybe, stille ro

Godt gemt i skoven på Mols ligger Sølvhuset og lyser op som en sølvskive gennem terrænet. Hver eneste af sommerboligens 80 kvadratmeter er udnyttet optimalt, og når mørket falder på, er de sorte Troldtekt lofter med til at lægge en dyne af hygge over huset.

Se flere fotos, og læs om Sølvhuset >

Troldtekt, Sølvhuset

Vi byder mørket og roen indenfor

Sort og andre mørke farver er kommet for at blive, og hvor de tidligere kom til udtryk i mindre detaljer som puder, plaider og potter, vinder både mørke gulve og sorte lofter nu frem.

Effekten er ikke til at tage fejl af. De dunkle nuancer skaber en helt særlig stemning i alt fra hoteller og restauranter til private hjem.

Mere om den nye tendens >

Troldtekt, PEJ Gruppen logo

Materialernes rå æstetik skal spille sammen

Træbeton i mørk natur er et godt match til beton og egetræ i rum med meget dagslys, mens sorte lofter kan skabe en mere intim aftenstemning. Partner Anders Tyrrestrup fra AART architects fortæller, hvorfor valget faldt på Troldtekt akustikplader i grå natur til Pakhusene på Aarhus Ø. 

Læs interviewet med Anders Tyrrestrup >

Troldtekt, Pakhusene

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter