Attraktive rækkehuse med godt indeklima

Da rækkehusbebyggelsen blev opført, var det med fokus på alle flader i boligen og en god lyd. Derfor har alle boligerne hvid Troldtekt på alle lofter og fremstår lyse, åbne og ikke mindst med en rigtig god akustik.

Troldtekt, Jordbærmarken
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

De 10 rækkehuse ved Jordbærmarken ligger ved Fuglsang Sø i Tjørring. Boligerne har derved basis for et socialt fællesskab i kvarteret og samtidig udsyn til enge og ligger meget tæt på søen.

Rækkehusene er opført i tegl med ensidig taghældning, der for boligerne betyder, at taget er lavest ved indgangen og køkkenet og åbner sig op mod engen i stuen og det ene værelse.

AA Ejendomme A/S har udviklet og solgt rækkehusene og direktør Sten Zaulich fortæller, at firmaet altid fokuserer på god lyd og har derfor valgt Troldtekt til alle lofter i boligerne.

”Vi anbefaler den løsning til børnefamilier, huse med åbne køkkener og her hvor boligerne ligger op ad hinanden”, fortæller Sten Zaulich. ”Vi har erfaret, at boliger med god lyd, atmosfære og rolige overflader er de mest attraktive. Vi kalder det godt indeklima!”

I meget nybyggeri fokuseres der på flotte gulve og pæne, hvide vægge, men loftet er også en vigtig flade, ikke mindst når det gælder rummets akustik. En beboer i Jordbærmarken er flyttet fra et større hus i Herning til rækkehuset og trives i den nyopførte bolig. Særligt med den ekstra rumhøjde og det lys, der giver mulighed for er en værdsat kvalitet i boligen.

Ofte betyder en ekstra loftshøjde også en ekstra lang efterklangstid. Troldtekt er i Jordbærmarken materialet, der på en gang binder loftsfladen visuelt sammen og giver en akustik, der passer til boligen.