Kontor med karakter

Med udsigt til havnemiljø og himmel arbejder virksomheden Enversion A/S på første sal i et nybyggeri på Aarhus lystbådehavn. I et stort, åbent rum sidder medarbejdere i et luftigt og lyst arbejdsmiljø, hvor der på samme tid arbejdes i dyb koncentration og i små teams.

Troldtekt Enversion
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Den nye bygning er fint indpasset i det følsomme miljø blandt fiskebutikker, roklubber og små træskure. For ikke at bryde skalaen, er bygningens tag delt op i mindre enheder, således at taget udgøres af tre sadeltage. Facaderne er en flot kombination af sortmalet træ og grå Flensborg tegl.

Den sorte træfacade er dominerende ud til havnen og ved overetagen, mens den grå tegl udgør en robust base med en skulpturel ”skorsten”, som flot markerer bygningens hjørne. I bygningens gadeplan ligger en restaurant, som også nyder godt af udsigten til Aarhus Ø, bådmiljøet og en stille bydel.

Himmellys og havluft

Datavirksomheden Enversions kontor på overetagen er indrettet som et åbent kontor med frokoststue i ét rum, som både orienteret mod vandet og nord og syd langs kysten. Dagslyset fylder rummet, og på en sommerdag strømmer havluften ind af de store, åbne vinduespartier.

Mødelokalerne ligger ud til den lille gade. Rummene har loft til kip i de tre sammenhængende sadeltage, og ovenlys på de nordlige tagsider supplerer med mere dagslys, som samtidigt giver meget stemning til rummet som helhed.

For at sikre en god akustik i det store rum er alle loftsflader beklædt med hvidmalet Troldtekt, som fint reflekterer lyset. Indretningen i øvrigt er enkel og i gedigne materialer. Overalt er der indarbejdet fine detaljer såsom lys langs Troldtekt-pladernes møde med væggen samt indbydende sidde-nicher ved vinduerne.