Klimaloft kombineret med design

I opholdsområdet hos virksomheden Hale-Bau Innenausbau GmbH i Mindelheim, Tyskland, fungerer akustik-designløsningen Troldtekt rhombe som blikfang. Den er her monteret under et energieffektivt klimaloft.

Foto: Olaf Wiechers, arkitekt

For at ruste sig til fremtiden har Hale-Bau Innenausbau GmbH, der blev grundlagt i 1974, bygget en moderne kontor- og produktionsbygning i overensstemmelse med den tyske KFW55-standard for energieffektivt byggeri i et større industriområde i Mindelheim, Bayern. På et samlet areal på 1.200 kvadratmeter fordelt på to etager er der plads til lager, produktion af gipsdele og kontor- og opholdsområder til medarbejderne.

Klimaloft for mere energieffektivitet

Hele kontorområdet blev udstyret med et klimaloft, som altid garanterer en optimal rumtemperatur – selv i de varme sommermåneder. Bygningen er udstyret med en grundvandsvarmepumpe, som primært drives af elektricitet fra et solcelleanlæg på 50 kWp. Dette gipsklimaloft kan monteres på ethvert råloft og tilpasses til enhver bygnings grundplan med en beskeden planlægningsindsats. Det er lige så velegnet til nybyggeri som til renoveringer og kan både monteres direkte på loftet og nedhængt – med en påmonteringshøjde på kun 3 centimeter.

Det fleksible gipsloft aktiverer hele loftsoverfladen i de rum, det er monteret i, og skal dermed bruge lavere fremløbstemperaturer for at opnå den krævede effekt.

Raffineret loftskonstruktion

I det åbne og lyse møde- og opholdsrum på øverste etage i den nye bygning er lyse vægge kombineret med et lyst trægulv. Det mørke tekøkken med en bagvæg, der matcher gulvet, står i fin kontrast til den lyse indretning. Ligesom designløsningen rhombe, der med sin bikagelignende struktur giver det skrå loft et raffineret udtryk.