Den mest moderne kontorbygning i Herford

I Lui House i den tyske by Herford i Nordrhein-Westfalen kan man mødes, være kreativ, samarbejde og hygge – det perfekte sted til workshops, fester og coworking.

Foto: Laura Thiesbrummel

Den nye fire-etagers bygning i det pulserende kvarter omkring MARTa Herford, byens museum for moderne kunst, fascinerer allerede udefra med sin arkitektur, der har tydelige referencer til 1920'erne og 1930'ernes byggestil.

Et særligt blikfang er de danskproducerede orange-røde facadesten, som er lavet specielt til den nye kontorbygning, og som bygningen er beklædt med fra 1. etage og opefter. De er med vilje vendt forkert, så mørtellommen er synlig udefra. De fremspringende mørke stålbaldakiner understreger bygningens charmerende industrielle look.

Energikoncept

Energikonceptet er baseret på en holistisk og bæredygtig tilgang med særligt fokus på livscyklusomkostninger. Bygningen får det meste af sin strøm fra et 16,5 kWp solcelleanlæg – kun i spidsbelastningsperioder får den strøm udefra. Hele bygningen opvarmes og afkøles ved hjælp af to varmepumper, som er forbundet til et geotermisk system. Alle betonpladerne i bygningen har en afkølende funktion. Bygningen opvarmes ved hjælp af gulvvarme, og ventilationssystemet har en varmegenvindingsgrad på over 90 %.

Vinduesafskærmningerne styres centralt via et automatisk styresystem, der er baseret på solens placering, eller separat for hvert vindue. Et Bluetooth-styret belysningsanlæg giver mulighed for individuel belysning af de enkelte rum. Der er f.eks. mulighed for at dæmpe og fade lyset, indstille lysfarve og oprette karakteristiske scenarier, som kan styres via en iPad. Bygningen har desuden to ladestationer til elbiler og elcykler.

Stor arbejdskomfort på fire niveauer

Lui House, der er nomineret til arkitekturprisen "Best Workspace 2022", har fire indvendige niveauer med optimale arbejdsbetingelser, høj komfort og god plads til arrangementer af forskellig art. Bygningen huser en 200 kvadratmeter stor Thinktank med en stor tilhørende tagterrasse, der er udstyret med et udekøkken. I stueetagen er der desuden en café med mulighed for udeservering.
Husets møde- og kontorlokaler i forskellige størrelser er kendetegnet ved en æstetisk og inspirerende atmosfære. De er indrettet med møbler af høj kvalitet og udstyret med avanceret medieteknologi.

Charmerende atmosfære

Komfortable lænestole, lædersofaer og hængestole i diskrete farver og i forskelligt design kombineres med lyse stengulve og tæpper og understreger den hjemlige og personlige atmosfære i hele den nye bygning.
Loftspladerne i grå natur fungerer som designelementer og passer perfekt ind i det samlede koncept. De er forsynet med huller i forskellige størrelser og sammen med de mange runde lamper tilfører de rummene en helt speciel charme.