Fremtidens konferencecenter

Tempowerk i Hamburg-Harburg i Tyskland forener som moderne konferencecenter med historie et konferencehotel og en restaurant under ét tag i charmerende industrielle rammer.

Foto: Dipl.-Ing Olaf Wiechers

Der ligger mere end 100 virksomheder i industriområdet omkring Tempowerkring i Hamburg-Harburg syd for Elben. Blandt dem en tidligere teknologipark, som nu har oprustet til fremtiden og genåbner med et helt nyt innovativt koncept. Navnet Tempowerk refererer til den navnkundige virksomhed Harburger Tempowerk, som helt frem til 1962 producerede det originale trehjulede erhvervskøretøj Tempo Hanseat.

Moderne omgivelser med en helt særlig charme

Efter en omfattende renovering fremstår Tempowerks hovedbygning nu som et moderne konferencecenter med konferencelokaler, restaurant og hotel under ét tag. Når man går ind i bygningen, mødes man af en stor, charmerende foyer med højt til loftet og et fantastisk lysindfald. Mørke teglflader på væggene, utildækkede afgangsrør fra en fritstående kamin, søjler, glas, metal og mørke gulvfliser giver tilsammen stedet et enestående industrielt udtryk.

Akustikplader understreger den innovative stil

Fra indgangspartiet, der domineres af en stemningsskabende pejs og en 3D-tekst på væggen, kan de besøgende kigge ind i de to øverste etager og op til loftet, hvor lyse akustikplader fra Troldtekt danner en vellykket kontrast til de mørke rammer. Da pladerne ikke er monteret på hele loftet, får man et indtryk af, at hele indretningsprojektet endnu ikke er helt afsluttet, og at man nærmest står midt i et igangværende arbejde.

Forskellige materialer skaber et industrielt look

Restauranten ligger i umiddelbar forlængelse af foyeren i stueetagen, og konferencelokalerne og hotellet ligger på de øverste etager, hvor det industrielle udtryk går igen. I det gastronomiske område kombineres et lyst gulv med træborde og et åbent køkken- og barområde i kontrasterende mørke farver. De store vinduespartier sørger for et fantastisk lysindfald i rummet, der byder på siddepladser til både små og store grupper. På de høje lofter, hvor der er installeret et belysningssystem på metalskinner, kombineres blå og sorte akustikplader stilfuldt.

Loftsplader i forskellige farver og med en særlig effekt

De lyse, moderne udstyrede konferencelokaler på første sal er designet til 20 til 150 personer og dermed meget fleksible. Fra det såkaldte Meisterbüro, der er præget af venlige, lyse farver og nærmest er indrettet som en stue, har gæsterne også mulighed for at nyde en vidunderlig udsigt over havnen fra udestuens store tagterrasse. De sorte og hvide loftsplader matcher det lyse gulv og skaber en stilfuld kontrast til den farveglade indretning.

I det store konferencelokale, der er udstyret med det nyeste præsentationsudstyr, kombineres lyse loftsplader med et hvidt og blåt gulv. Der er adgang til konferencelokalerne fra et større indgangsområde, der også byder på muligheder for socialt samvær. Her er gulvet og loftspladerne perfekt afstemt med hinanden og danner sammen med væggene et harmonisk helhedsbillede. Også her giver akustikpladerne, der hænger som store flåder i loftet, mulighed for at se betonloftet ovenover, hvilket skaber en ekstra visuel effekt.