Madoplevelser og lyd i særklasse på Tabu

- God mad, velvalgt vin og behagelig akustik bør gå hånd i hånd på restauranter. Susanne Kær, der er en af Restaurant Tabus to indehavere og en særdeles erfaren restauratør, er ikke i tvivl om, hvordan gæsterne får sig en god madoplevelse på hendes restauranter.  

Tabu restaurant, Aalborg, Denmark
Foto: Tommy Kosior

- Vores gæster skal kunne slappe af, mes de nyder maden og hinandens selskab. Hos os er alle typer mennesker velkommen. Her kan drøftes forretninger, såvel som der er plads til romantik, og fællesnævneren er glæden ved og respekten for det gode måltid. Vi tilstræber en god atmosfære, et højt kvalitetsniveau og en uformel, kompetent betjening i rolige lækre omgivelser.

Allerede seks uger efter åbningen i 2014 blev Tabu en del af det gode selskab i White Guide Nordic. Guiden giver madinteresserede en oversigt over nordens 250 bedste restauranter. Restaurant Tabu er med, fordi den skiller sig ud på den gastronomiske stjernehimmel i Aalborg med et helt grundlæggende og kompromisløst fokus på kvalitet. Råvarerne er lokale, friske og økologiske, vinen er særligt udvalgt af Susanne Kær, der er uddannet sommelier, og i køkkenet skaber Kim Jeppesen madkunstværker, der pirrer mere end blot gæsternes smagssans.

Restauranten er designet af den lokale kunstner, Betina Jung, der ved hjælp af farver, små og store kunstværker, og særligt udvalgte materialer har skabt den perfekte ramme for gæsternes madoplevelse. Væggene fremstår blottede og med rå mursten, gulvet er orangefarvet, og det sorte Troldtekt akustikloft danner en rolig modvægt til det hele. Samlet set giver restaurantens design en unik og stemningsfyldt atmosfære, som de to indehavere er meget tilfredse med.

- Med Betina Jungs hjælp har Tabu fået et udseende, der pirrer gæsternes nysgerrighed. Vi synes, at vi har ramt den intimitet og hyggelige stemning, som vi ønskede, og det bidrager helt klart til gæsternes oplevelse, fortæller Susanne Kær.

Udover et højt niveau for maden og vinen var Susanne Kær og Kim Jeppesen meget bevidste om, at restauranten skulle have en god og behagelig akustik. Susanne Kær fortæller, at lydmiljøet i restauranter er afgørende for, hvor længe gæsterne bliver, og om de kommer igen. Hun kendte til Troldtekt akustiklofternes egenskaber fra forskellige private boliger, og derfor var valget meget bevidst. 

- Jeg har oplevet Troldtekt i private boliger flere steder og vidste derfra, at det skaber en rigtig god akustik. Når vi tilmed kunne vælge frit, hvilken farve pladerne skulle have, så var der ikke grund til diskussion. Vores personale skal naturligvis ikke have problemer med at høre og efterkomme vores gæsters ønsker. Og selvom lokalerne er fyldte, skal vores gæster føle sig tilpasse og kunne tale sammen uden problemer. Vi valgte Troldtekt, fordi det kunne efterkomme alle disse ønsker til loftets udseende, funktion og egenskaber.