Frisk funkisbungalow i Skovby

Ved Skovby har Benée Huse opført en stilfuld bungalow i funkisarkitektur på 171 kvadratmeter. Huset er med sin ensidige taghældning en nyfortolkning af den klassiske kvadratiske bungalow med pyramideformet tag.

Troldtekt, Benée Huse
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Huset er opført som udstillingshus til en påskeudstilling i 2016. Her havde besøgende mulighed for at iagttage de nye arkitektoniske detaljer, inden boligen blev afleveret til private ejere i marts 2017.

– Påskeudstillingen er en anledning til at vise noget af fremtidens arkitektur. Boligen er blandt andet udstyret med en lanterne, hvor taget er hævet i et område på 5 x 5 meter. Det giver mere lys og mulighed for at skabe ekstra ventilation ved at åbne de øvre vinduer. Desuden er gulvet primært hårde betongulve, der giver et råt New Yorker-look, siger Klaus Benée, direktør i Benée Huse A/S.

Troldtekt sikrer akustikken

Kombinationen af de hårde betongulve og husets moderne minimalistiske indretning kan give støjmæssige udfordringer i boligen, især hvor den ekstra loftshøjde øger rumklangen. Derfor er der overalt i huset Troldtekt akustiklofter, med undtagelse af lanternen, der har Moelven træloft.

Troldtekt lofterne giver en behagelig akustik overalt i huset, særligt i køkkenalrummet, der med centralt placeret køkkenbord, spiseområde og ”lektiecafé” fungerer som husets hjerte.  

Fokus på indeklima

Bungalowen er bygget som lavenergihus og med stort fokus på indeklimaet. Derfor er der så vidt muligt valgt indeklimamærkede produkter, der bidrager til en sund atmosfære.