Svanemærkede boliger i Humlebæk

En lille serie rækkehuse i Humlebæk skiller sig ud ved at være svanemærkede og med et godt indeklima.

På en blind vej i et større villakvarter i Humlebæk er netop opført 10 rækkehuse fordelt i fire klynger, hvorimellem der er gjort plads til et fint gårdmiljø. Der er en god variation mellem treværelsesboliger, hvor loftet følger taghældningen og dermed har højt til loftet, og andre boliger med fire værelser, fordelt på to etager. Hver enkelt bolig er lidt forskudt for nabohuset.

Husene er hvidpudsede med partier i træ mellem vinduer og døre, hvilket forstærker den modernistiske arkitektur med samlede vinduesbånd. Begge typer boliger har køkkenet og eventuelt trappen liggende midt i huset, mens de små boliger får ekstra lys fra ovenlys i gangen og højere vinduespartier i opholdsrummet.

En linje gennem byggeriet

I alle boligerne har man valgt at anvende Troldtekt line i hvid på lofterne i opholdsrummet. Denne løsning sikrer en god akustik i dette rum, hvor man typisk er samlet som familie. Valget på Troldtekt line understreger også den arkitektonisk skarpe stil i ”Humlebæk Strandhuse”, hvor linjerne peger ud mod de store vinduespartier, når man træder ind i boligen.

Troldtekt er registreret i Nordisk Miljømærknings database over materialer, der kan indgå i svanemærket byggeri. Svanemærkningen går hånd i hånd med bæredygtighed, som ved disse boliger betyder, at der er sikret et godt indeklima gennem blandt andet valg af materialer og vinduestype. Derudover har boligerne et lavt energiforbrug og er byggeteknisk ekstra kvalitetskontrolleret. For certificeringen gælder også, at mange materialer skal være genanvendelige, og der er særlige krav til bæredygtigt træ.