Uhre

Glatte vægge og klinkegulv kan være en ubehagelig cocktail, hvis ikke en akustikløsning tænkes ind fra begyndelsen. Og er man en børnefamilie på seks, er det endnu vigtigere. Heldigvis var Ole Sand og familien bevidste om værdien af en god akustik, inden de byggede hus.

Troldtekt private home in Uhre

Familien Sand stillede store krav til lydkvaliteten, da de byggede nyt hus i Uhre ved Brande. Dårlige erfaringer fra tidligere boliger gjorde nemlig Ole Sand og hustruen Berit Sand ekstra opmærksomme på, hvor afgørende lydabsorption er for et behageligt indeklima. De valgte at anvende Troldtekt plader i loftet for at fjerne de støjgener, der kan forekomme i en familie med fire børn.

Fra børnestøj til børneleg

Små børn i et hus med klinkegulv er – ikke overraskende – støjende til tider. Familien Sand har fra tidligere hjem erfaret, at børneleg ligefrem kan blive til gene for resten af familien. Det var grunden til, at de stillede særlige krav til deres nye hjem. Først og fremmest skulle familiens etplanshus varetage den primære funktion, at det skulle være stort nok til en stor familie. Dernæst skulle hjemmet leve op til ønsket om en hyggelig atmosfære inden døre. Med andre ord var det vigtigt, at støj blev dæmpet på en effektiv måde, så efterklangen blev minimeret.
Som arkitekt med egen tegnestue i Brande har Ole Sand også gennem sit arbejde kendskab til ubehaget og de negative følger, som kan opstå ved at negligere akustikken i forbindelse med nybyggeri. Han tegner huse til daglig og er mere end bekendt med potentielle problemer i boligbyggeri. Akustikken blev tænkt ind i både konstruktion og materialevalg, så der var ingen tvivl om, at valget skulle falde på Troldtekt.

Derfor Troldtekt

Ole Sand fremhæver flere fordele ved Troldtekt:
– Jeg kender produktet og ved, at prisen er rimelig i forhold til andre materialer. Derudover er Troldtekt fordelagtig på grund af den nemme montering og ved­ligeholdelse. Pladerne kræver nemlig ikke efterbehandling, forklarer Ole Sand.

Fornemt resultat

I dag kan familien Sand konstatere, at deres Troldtekt løsning har fungeret over al forventning.
– Og udseendesmæssigt passer lofterne rigtig godt til resten af huset. Vi har valgt en rigtig god model, fortæller Ole Sand.
Det er ikke kun familien Sand, der er glade for resultatet. Besøgende i hjemmet har også udtrykt deres begejstring.
– Akustikken bliver ofte kommenteret, når vi har gæster, fortæller Ole Sand og tilføjer:
– Endda ved telefonsamtaler bliver den gode lyd bemærket. Jeg har oplevet folk sige, at det lyder be­hageligt der, hvor jeg ringer fra. Og det har de jo ret i.