Ny skolebygning fremmer kommunikation og åbent samvær

Her kan eleverne godt lide at gå i skole: På Ludwig-Weber-Schule i bydelen Sindelfingen i Frankfurt, som blev grundlagt i 1973, har arkitektbureauet Behnisch formået at skabe en ny bygning, som, på trods af at den ikke syner af meget udadtil, har god plads indeni.

Akustiklofter fra Troldtekt i skolebyggeri
Foto: Dipl.-Ing Olaf Wiechers (Engineer)

Facaden på bygningen på i alt tre etager består af træ og aluminium og virker takket være de markante vinduespartier, der går fra gulv til loft, og de store træelementer attraktiv og indbydende og glider perfekt ind i omgivelserne.

På de ca. 4.000 kvadratmeter, som bygningen rummer, kan de omkring 200 elever og deres lærere færdes i et åbent og fleksibelt udformet læringslandskab, som fremmer kommunikation og er nemt at orientere sig i.

Hovedindgangen fører direkte ind i bygningens hjerte. Fra foyeren, som forsynes med generøse mængder dagslys gennem et stort, rundt ovenlysvindue, fører to trappeforløb op til de to lige så lyse ovenliggende etager, som hver rummer fire klasseværelser og grupperum. Alle har adgang til de fine terrasser, som går rundt om bygningen og både fungerer som flugtveje og udendørs opholdsrum. 

Biblioteket og IT-afdelingen ligger centralt ved trapperne. Fra deres lokaler på første sal har skolens ledelse, administration og lærere udkig til indgangen og skolegården. På anden sal er der en stor terrasse, der bruges som et "grønt klasseværelse".

Et særligt træk ved den nye bygning er, at foyeren giver adgang til skolens idrætshal, som er integreret i bygningen og er udstyret med store vinduer, der giver et godt og naturligt lys. I stueetagen er der desuden en kantine med et fuldt udstyret køkken og direkte forbindelse til den 4.000 kvadratmeter store skolegård, som byder på masser af plads til leg og fysiske aktiviteter og rum, eleverne kan trække sig tilbage til.

For at imødekomme de strenge krav til god akustik i idrætshaller og klasseværelser er der installeret akustikplader fra Troldtekt i den nye skolebygning. Pladerne består af naturmaterialet træ i kombination med cement og sikrer en effektiv lydabsorption.