Troldtekt, multikulturhuse

En række nye multikulturhuse har i de senere år set dagens lys. I både storbyer og landsbyer er husene uformelle mødesteder, som samler lokalsamfundet til sport, spisning, salsa og alt derimellem.

Få både forskerens og kulturhusformandens syn på de nye multikulturhuse.

Læs et interview med arkitekt Erik Brandt Dam, der fortæller om arbejdet med at transformere en nedlagt skole til Nr. Vium Sports- og Kulturcenter, der modtog RENOVER prisen 2017.

Og tag med på en visuel rundtur til blandt andet Folkehuset Absalon og Skanderborg Fælled.    

God fornøjelse! 

Velkommen til fremtidens forsamlingshus

Overalt i landet skyder nye multikulturhuse op, og ifølge to af de førende eksperter kan vi kun forvente endnu flere. Det stiller store krav til arkitekter og bygningskonstruktører.

Multikulturhusene kan være en svær størrelse at designe, da de ofte skal kunne rumme alt fra undervisning og sport til kulturelle tilbud og sociale aktiviteter.

Troldtekt, multikulturhuse

Skolen lever videre som landsbyens eget hus

Da skolen i Nr. Vium lukkede, købte borgerne bygningerne uden en plan. Med Erik Brandt Dam Arkitekter som engageret rådgiver skabte de et prisbelønnet multikulturhus, som nu er hele landsbyens samlingspunkt.

For arkitekten handlede processen om at lytte til lokalsamfundet og lade skolens kvaliteter leve videre i det nye hus. Nedrevne vægge, glaspartier, stærke farver samt de oprindelige døre og fliser blev en del af løsningen.

Troldtekt, multikulturhuse

Vesterbro-kirke er nu en dagligstue fuld af liv

På Vesterbro i København ligger det prisbelønnede Folkehuset Absalon. Hver dag summer her af liv, når alle aldersgrupper stimler sammen til spisning, yoga, dans og kulturelle events.

ArcgencY Arkitekter, arkitekt MAA Allan Lyth, kunstner Tal R og lysdesigner Marianne Tuxen har alle hjulpet ejer Lennart Lajboschitz med at transformere den gamle kirke til et hjemligt rum.

Troldtekt, Absalon Kirke

Kulturhavn Gilleleje

Troldtekt, Kulturhavn Gilleleje

Borgerne i Gilleleje har fået et nyt samlingssted – et kulturhus, der er udformet efter en tæt dialog mellem borgerne og Skovhus Architects. Indretningen er rå med robuste flader af beton og træ. Troldtekt lofter sikrer en god akustik i huset, der blandt andet rummer bibliotek, biograf og restaurant. 

Se  fotos og læs mere >>

KulturZonen Ringe

Troldtekt, KulturZonen Ringe

Især de unge omkring Ringe har med KulturZonen fået adgang til en række nye aktiviteter: Parkour-bane, bibliotek, musik, dans, teater, café. Skala Arkitekter har stået for den vellykkede renovering af det tidligere sygehus. Her har der været fokus på lys, farver, varierede rum samt god ventilation og akustik.

Se fotos og læs mere >>

Skanderborg Fælled

Troldtekt, Skanderborg Fælled

Schmidt Hammer Lassen Architects har tegnet Skanderborgs multihus, som huser politi og borgerservice, koncerter og håndboldkampe. Administrationsdelen er DGNB-certificeret i platin, og dobbelthallen er tænkt til både sport og større koncerter. Dagslys strømmer ind i hallen, hvor Troldtekt sikrer den gode akustik.

Se fotos og læs mere >>

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter