Bæredygtige akustikløsninger

Troldtekt er Cradle to Cradle-certificeret på sølvniveau

Cradle to Cradle certificering

Troldtekt er Cradle to Cradle-certificeret på gulvniveau.

Certificeringen omfatter hele produktpaletten af Troldtekt træbeton i typerne lys natur, grå natur og malet i standardfarverne hvid 101, grå 202, koksgrå 208 samt sort 207. Certificeringen omfatter også den brandsikre Troldtekt A2, Troldtekt agro samt Troldtekt baseret på FUTURECEM.

Certificeringen er blandt andet opnået, fordi pladerne ikke indeholder skadelige stoffer og derfor kan vende tilbage til naturen som næringsstof i det biologiske kredsløb.

Troldtekt Product Life Cycle

Produktlivscyklus

Materialer, fremstilling, transport, brug og genanvendelse. I hele produktets kredsløb – fra vugge til vugge – lægger Troldtekt vægt på ikke blot at minimere miljøbelastningen, men derimod at optimere ressourceforbrug og processer, således at produkterne bidrager med merværdi. Det er tankegangen i den produktlivscyklus, som udgør fundamentet under Troldtekts Cradle to Cradle forretningsstrategi. 

FSC®-certificering

Troldtekt er FSC®-certificeret. Det betyder, at vi kan tilbyde produkter med træ fra ansvarligt skovbrug, som er certificeret i tråd med FSC-principperne.

Troldtekt opnåede FSC-certificering i 2013 og har siden 2018 været godkendt til at kunne tilbyde produkter i kategorien ’FSC 100%’ (FSC®C115450), hvilket vil sige, at alt træ i den enkelte plade lever op til FSC-kravene.

Troldtekt ønsker med FSC-certificeringen at give vores kunder størst mulig sikkerhed for bæredygtighed. FSC tæller blandt andet positivt i forhold til Cradle-to-Cradle og giver point i frivillige bygningscertificeringer som DGNB, LEED og BREEAM®.

Til produktionen af Troldtekt akustikplader anvender vi udelukkende certificeret træ. Som kunde kan du selv vælge, om dine Troldtekt akustikplader skal være FSC- eller PEFC™-certificeret.

Troldtekt er FSC®-certificeret. Det betyder, at vi kan tilbyde akustikplader med træ fra ansvarligt skovbrug, som er certificeret i tråd med FSC-principperne

PEFC™-certificering

Troldtekt er PEFC™-certificeret. Det betyder, at vi leverer certificerede akustikplader med træ fra dokumenteret bæredygtige skove, som lever op til PEFC-principperne.  

Da vi også har en FSC®-certificering (FSC®C115450), kan du som kunde selv vælge, om dine Troldtekt akustikplader skal være FSC- eller PEFC-certificeret.

Troldtekt er PEFC™-certificeret. Det betyder, at vi leverer certificerede akustikplader med træ fra dokumenteret bæredygtige skove, som lever op til PEFC-principperne

Sundt indeklima

Troldtekt indeholder ingen skadelige eller allergi-fremkaldende stoffer, og er ¬mærket i bedste kategorier efter Dansk Indeklima Mærkning og i kategorien M1 efter "Finnish Indoor Air Association".

Troldtekt akustikplader er desuden mærket som allergivenlige produkter (Allergy Friendly products) af den britiske velgørende organisation "Allergy UK" samt klassificeret som "Emissionsarm" af den tyske miljøcertificering "Der Blaue Engel" og miljøvurderet i klasse A af svenske Sundahus Miljødata.

Miljø og CSR

EPD - Miljøvaredeklaration

Miljøvaredeklaration (EPD) for Troldtekt er udarbejdet af Teknologisk Institut og tredjepartsverificeret af norske SINTEF Byggforsk / SINTEF Building and Infrastructure og registreret hos EPD Norge.

Troldtekts EPD er også godkendt og optaget i det tyske register for tredjepartsverificerede EPD’er hos Institut für Bauen und Umwelt e.V.

Troldtekt The Environmental Product Declaration

Bæredygtigt byggeri

LEED, BREEAM og DGNB er de tre førende, frivillige certificeringsordninger inden for bæredygtigt byggeri.

Rambøll har kortlagt, hvordan Troldtekt konkret bidrager med point til fokusområder som totaløkonomi, indeklima og materialer i de tre ordninger. 

Miljø og CSR