Ambiente-domicil er Årets kontorbyggeri 2020

23.04.2020

Messe- og indretningsfirmaet Ambientes rå, eksklusive firmadomicil har vundet Nohrcons pris som Årets kontorbyggeri 2020. Fagjuryen fremhæver blandt andet det tidløse, funktionelle og stemningsfulde ved bygningen, hvor hele administrationen er med Troldtekt akustikplader.

Bag den mørke facade ved Skanderborg-afkørslen på E45 åbner sig et kreativt kontormiljø, som nu er Årets kontorbyggeri 2020. En fagjury har nomineret Ambientes nye domicil, og en offentlig afstemning har kåret projektet som vinder af prisen, der uddeles af event- og konferencefirmaet Nohrcon.

Teamet bag det 11.500 kvadratmeter store vinderprojekt tæller – foruden Ambiente – Ardess Architecture og KT Erhvervsbyg. 

– Nordisk, minimalistisk, tidløst, funktionelt og gennemtænkt ned til mindste detalje, men samtidig et smukt, moderne og stemningsfuldt domicil. En unik atmosfærefyldt bygning designet til at skabe gode rammer om medarbejderne, lyder det blandt andet fra fagjuryen i forbindelse med kåringen af Ambiente.

En rå ramme med lyse kuber

Ordet ambiente betyder atmosfære – og netop atmosfæren mærker man tydeligt i det nybyggede domicil, der både rummer messe- og indretningsfirmaets administration og produktion.

Den arkitektonisk stramme og rå betonramme er fyldt med liv, kontraster og bløde detaljer. Blandt andet består designet af 18 forskudte kridhvide kuber, der minder om byggeklodser. White City, som kuberne bliver kaldt, er lokaler, der kan bruges til møder, udstillinger eller som kontorer.

Den hårde ramme og rummenes størrelse stiller krav til akustikken. Der er derfor installeret elegante, sorte Troldtekt akustikplader i hele administrationen og i kantinen, der er indrettet som en restaurant med lounge-stemning. I de lyse og åbne White City-kuber er der valgt hvid Troldtekt.

– Det skinner tydeligt igennem, at det er et team med sans for detaljerne, som står bag Ambientes domicil. Vi er stolte over at spille en rolle i så gennemført elegant et domicil, hvor Troldtekt akustikløsningers form og funktion virkelig kommer til sin ret, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

FAKTA: Årets kontorbyggeri 2020

  • Nohrcon har i flere år kåret Årets skolebyggeri og Årets sundhedsbyggeri, men det er første gang, at prisen Årets kontorbyggeri uddeles.
  • Formålet er at sætte fokus på og debattere godt kontorbyggeri til inspiration for andre.
  • En fagjury har udvalgt fire nominerede projekter, og en offentlig afstemning har peget på Ambientes domicil ved Skanderborg som vinder.
  • Foruden Ambiente var tre projekter nomineret: Framehouse – nyt kontordomicil på Amager, Fredsted Floors og Global Timbers nye lagerbygning og kontor i Aarhus og Kontorknudepunkt Kalvebod Brygge – nyt fælles kontordomicil til fem statslige styrelser i København.