Troldtekt kan vinde Dansk-Tysk Erhvervspris

Troldtekt er en af tre finalister, når Dansk-Tysk Handelskammer uddeler prisen ’Danish Company of the Year’. Baggrunden for finalepladsen er væksten i salget af danskproducerede, bæredygtige akustikløsninger på det tyske marked via datterselskabet Troldtekt GmbH.

24.11.2020

Massive milliardinvesteringer i tysk skolebyggeri og et spirende marked for god akustik i tyske privatboliger. Potentialet for at sælge de danskproducerede og dokumenteret bæredygtige Troldtekt akustikløsninger er stort i Tyskland. Og siden datterselskabet Troldtekt GmbH blev stiftet i 2015, er kurven kun gået opad.

Succesen har nu udløst en finaleplads ved uddelingen af årets to Dansk-Tyske Erhvervspriser. Troldtekt er en af de tre finalister, der kan løbe med prisen ’Danish Company of the Year’. Dansk-Tysk Handelskammer uddeler prisen til en dansk virksomhed, der har succes i Tyskland. De to øvrige finalister er den kendte butikskæde JYSK og Berrifine, som leverer frugtbaserede produkter. I 2019 gik prisen til Rambøll.

– Jeg er utrolig stolt af, at vores vækst i Tyskland bliver bemærket og anerkendt med en prestigefuld finaleplads. Det giver et rygstød til fortsat at realisere det potentiale, vi ser for os i Tyskland, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

– Frem for at forsøge at drive tysk forretning fra Danmark valgte vi for fem år siden at etablere et datterselskab og en organisation med erfarne, tyske kolleger, der forstår forholdene i tysk byggeri. Vi bakker op med knowhow, innovation og markedsføring fra Danmark, hvor vi har produceret og solgt Troldtekt træbeton i 85 år, fortsætter han.

Alle kan stemme i finalen

Troldtekt er nomineret til prisen under overskriften ’Dansk bæredygtig produktion hitter i Tyskland’. I nomineringen er der – ud over en solid vækst i Tyskland – lagt vægt på, at Troldtekt producerer i Danmark med strategisk fokus på det bæredygtige designkoncept Cradle to Cradle.

Vinderen af ’Danish Company of the Year’ vælges dels af en professionel jury, dels via en åben afstemning, hvor alle kan stemme. Juryen består af den danske ambassadør i Berlin, den tyske ambassadør i København, direktøren for Dansk Erhverv og direktøren for DIHK (Deutscher Industrie- und Handelskammertag).

For at komme i betragtning til prisen skal en virksomhed leve op til et eller flere af tre kriterier:

  • Ekstraordinær vækst i omsætning og/eller medarbejderantal
  • Innovative og succesfulde forretninger i Tyskland
  • Særligt bidrag til det dansk-tyske erhvervsliv

Troldtekt GmbH har i 2020 indviet nyt kontor og showroom i det kreative Altona-kvarter. Målgruppen er især arkitekter. Se mere i filmen herunder.