Troldtekt er vinder af Dansk-Tysk Erhvervspris

En professionel jury og en åben afstemning har kåret Troldtekt som vinder af Dansk-Tysk Handelskammers pris ’Danish Company of the Year’. Troldtekt får prisen for en succesfuld entré på det tyske marked, hvor salget af vores akustikplader nu vokser år for år.

16.12.2020

Troldtekt hitter i Tyskland. Sådan lyder overskriften på Dansk-Tysk Handelskammers nominering af Troldtekt som ’Danish Company of the Year’. Ved en virtuel event onsdag den 16. december blev Troldtekt kåret som vinder af prisen. De to øvrige finalister var den kendte butikskæde JYSK og Berrifine, som leverer frugtbaserede produkter.

Med prisen ’Danish Company of the Year’ hædrer handelskammeret en dansk virksomhed, der har succes på det tyske marked – for eksempel gennem innovation og ekstraordinær vækst. Af juryens motivation fremgår det, at Troldtekt modtager prisen for en dedikeret entry med ballast og seriøsitet, som det tyske marked kræver, med et godt fit til markedet-produkt, der forholder sig til hvordan man kan bidrage til bæredygtighed i byggeriet.

Dansk-Tysk Handelskammer uddeler også prisen ’German Company of the Year’ til en tysk virksomhed med succes i Danmark. Her er Lidl valgt som årets vinder.

En organisation med lokal viden

Hos Troldtekt er adm. direktør Peer Leth en stolt modtager af prisen, som er et synligt bevis på den udvikling, virksomheden har oplevet på det tyske marked siden etableringen af datterselskabet Troldtekt GmbH i 2015.

– Over de seneste år har vi opbygget en lokal organisation med erfarne medarbejdere, som har forståelse for den tyske byggebranche. Det har været den rette vej at gå, og vi oplever flotte væksttal. Jeg vil gerne takke for, at Dansk-Tysk Handelskammer, juryen og deltagerne i afstemningen anerkender vores succes, siger han.

– Den største tak skal dog gå til vores medarbejdere. Det gælder selvfølgelig vores dygtige team i Tyskland, men også kollegerne i Danmark, som bidrager med produktion, innovation, teknisk support, markedsføring og andre nøglefunktioner, fortsætter han.

Dansk-Tysk Handelskammer har i en film interviewet adm. direktør hos Troldtekt A/S, Peer Leth, og Country Manager hos Troldtekt GmbH, Jesper Kvist.

Er flyttet i nyt kontor og showroom

For nylig er Troldtekt GmbH vokset ud af sit første kontor i Hamburg. Selskabet har nu etableret et kombineret kontor og showroom i Hamburgs kreative Altona-kvarter. Showroomet er en del af Das Netzwerk für innovative Raumlösungen, hvor flere leverandører af interiørprodukter holder til. Det giver mulighed for at vise især arkitekter et ”working showroom” med flere interiørprodukter integreret i indretningen.

– Vi er blevet godt modtaget af arkitekter og bygherrer på det tyske marked, og vi ser i de kommende år et enormt potentiale inden for blandt andet skolebyggeri og private boliger. Akustik, indeklima og ikke mindst dokumenteret bæredygtige byggematerialer står højt på agendaen i Tyskland, siger Jesper Kvist, Country Manager hos Troldtekt GmbH.

Har vundet flere priser

Prisen fra Dansk-Tysk Handelskammer runder et stærkt 2020 af. I september modtog Troldtekt DI Prisen fra brancheorganisationen Dansk Industri for sin grønne omstilling, hvor designkonceptet Cradle to Cradle er omdrejningspunkt.

På det tyske marked har Troldtekts produkter tidligere høstet flere priser. Blandt andet har den nye serie af Troldtekt designløsninger vundet en German Design Award 2020 og en ICONIC Award 2019.

FAKTA: De Dansk-Tyske Erhvervspriser

  • Dansk-Tysk Handelskammer uddeler to erhvervspriser: ’Danish Company of the Year’ og ’German Company of the Year’.
  • Troldtekt er vinder af ‘Danish Company of the Year’, som går til en virksomhed, der lever op til et eller flere af tre kriterier:
    • Ekstraordinær vækst i omsætning og/eller medarbejderantal
    • Innovative og succesfulde forretninger i Tyskland
    • Særligt bidrag til det dansk-tyske erhvervsliv
  • Troldtekt er valgt af en professionel jury og via en åben afstemning, hvor alle kunne stemme. Juryen bestod af den danske ambassadør i Berlin, den tyske ambassadør i København, direktøren for Dansk Erhverv og direktøren for DIHK (Deutscher Industrie- und Handelskammertag).