Troldtekt er nomineret til DI Prisen

Dansk Industri uddeler i år prisen til en virksomhed, der har øget sin konkurrencekraft via en ambitiøs grøn omstilling. Det er Troldtekts strategiske arbejde med Cradle to Cradle, der har ført til nomineringen.

28.08.2020

Hvert år uddeler Dansk Industri en pris til en virksomhed, som er lykkedes inden for et bestemt tema. Og i 2020 er Troldtekt A/S blandt de tre nominerede, der kan modtage prisen ved DI Topmødet 29. september.

Både den grønne dagsorden og corona-pandemiens betydning for erhvervslivet sætter præg på kriterierne. DI Prisen går i år til en virksomhed, der har taget et initiativ, der både bidrager til grøn omstilling af samfundet og øger virksomhedens konkurrencekraft, som et afgørende skridt for at komme styrket ud af krisen.

Corona får også betydning for selve prisuddelingen, da DI Topmødet i år foregår som et live-streamet tv-show fra Industriens Hus, hvor H.K.H. Kronprinsessen uddeler prisen. De øvrige nominerede til DI Prisen er Berendsen og FLSmidth.

>> Læs mere om DI Prisen, og se en film med hver af de nominerede her

Investering i produktion og fuld transparens

Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S, fortæller, at han er stolt over nomineringen – ikke mindst ud fra prisens kriterier.

– At forene den grønne omstilling af samfundet med konkurrencekraft er dybest set hele filosofien i vores forretningsstrategi. Jeg er utrolig glad for, at Dansk Industri anerkender det med en nominering til en af de fornemste erhvervspriser i Danmark. Og jeg håber selvfølgelig, at vi kan gå hele vejen i et stærkt felt af ambitiøse virksomheder, siger han.

Troldtekts bidrag til grøn omstilling udspringer af det strategiske arbejde med Cradle to Cradle-principperne i både forretning og produktion.

– Byggeriet tegner sig for cirka 40 procent af verdens ressourceforbrug og en tredjedel af affaldsmængden i Danmark. Der er dermed brug for at producere bæredygtigt og tænke i cirkulære kredsløb, hvor affald bliver til en ny ressource. Det er kernetanken i Cradle to Cradle og dermed også hos Troldtekt. Vi har investeret massivt i vores produktion og indført fuld transparens om vores produkters påvirkning af mennesker og miljø, siger Peer Leth.

Han tilføjer, at Troldtekt – ud fra virksomhedens væksttal – kan se, at investeringerne har løftet konkurrencekraften markant gennem de seneste år.

Opnået en række milepæle

Siden implementeringen af Cradle to Cradle-strategien har Troldtekt nået en række milepæle, fx:

  • Baseret produktionen på vedvarende energi (100 procent vindstrøm og biobrændsel fra eget fyr) og reduceret energiforbruget per enhed med 20,9 procent over de seneste to år.
  • I forbindelse med Cradle to Cradle-certificeringen kortlagt indholdsstoffer i Troldtekt akustikplader helt ned til 100 parts per million. Dermed er der dokumentation for, at pladerne ikke indeholder stoffer, som er skadelige for mennesker og miljø.
  • Opnået FSC® (FSC®C115450)- og PEFCTM-certificering, hvilket betyder, at alle Troldtekt akustikplader er certificeret efter førende standarder for ansvarlig skovdrift.
  • Indgået partnerskab med Aalborg Portland, som bruger affald (smuld) fra produktionen af Troldtekt i produktionen af ny cement.
  • Deltaget i fælles ”opråb” med FSC Danmark om behovet for flere FSC-certificerede skove i Danmark.
  • Involveret sig i fora og netværk, som er med til at udbrede cirkulær økonomi i byggeriet – i Danmark, Sverige og Tyskland.

Med en strategi forankret i Cradle to Cradle-principperne har det været naturligt for Troldtekt at fokusere på fire af FN’s verdensmål (mål, 3, 12, 15 og 17). Siden 2010 har virksomheden desuden været tilsluttet FN’s Global Compact og årligt rapporteret om ansvarlige fremskridt.

>> Læs mere i seneste CSR-rapport for 2019