Film: Tag med på skovtur – og se, hvordan certificeret træ understøtter biodiversitet

Træ som byggemateriale er med til at fremme den grønne omstilling. Og når træet kommer fra dokumenteret bæredygtige skove, understøtter det samtidig biodiversiteten. I Troldtekt® akustikplader indgår kun træ, som er certificeret efter de førende skovstandarder – FSC® og PEFCTM. Se mere i en ny film fra skov og fabrik.

10.12.2020

Ved Troldtekts fabrik i den danske by Troldhede ligger der stakke af råtræ, så langt øjet rækker. Når træet er afbarket og tørret i seks måneder, indgår det som råvare i de originale Troldtekt akustikplader.

Til produktionen af Troldtekt akustikplader anvendes udelukkende certificeret rødgran fra danske skove. Troldtekt er både PEFC- og FSC-certificeret (FSC®C115450), og kunder kan selv vælge, hvilken af de to certificeringer deres akustikplader skal have. På den måde er Troldtekt med til dels at imødekomme den internationalt stigende efterspørgsel på certificeret træ, dels at understøtte biodiversitet i naturen.

Certificering giver plads til et mylder af liv

Et eksempel på varieret skov, der tager hensyn til dyr og planter, finder man en times tid fra Troldtekts fabrik – i Viborg Hedeplantage, hvorfra Troldtekt får en del af sit træ. Her er både snorlige rækker med rødgran, fredede vandhuller, urørt skov og områder, hvor skovbunden myldrer af liv.

I filmen herunder viser Søren Dürr Grue – direktør i ngo’en FSC Danmark – rundt, mens han fortæller om de krav, som den internationalt udbredte FSC-ordning stiller til skovene. I filmen kan du også besøge Troldtekts fabrik og høre fabrikschef Orla Jepsen fortælle, hvordan det certificerede træ kan spores hele vejen fra leverancen af træ til den færdige akustikplade.