Troldtekt nomineret til bæredygtighedspris

23.03.2020

12 priser bliver uddelt, når SDG Tech Awards finder sted i september. Troldtekt A/S er nomineret i kategorien ’Architecture’ for det systematiske arbejde med verdensmål og Cradle to Cradle

Dokumenterede bidrag til bæredygtighedstiltag og FN’s verdensmål er fundamentet for vores forretningsstrategi. Det har udløst flere priser over de seneste år, og nu kan en ny være på vej. Troldtekt er nomineret til en SDG Tech Award i kategorien ’Architecture’. SDG står for Sustainable Development Goals – i Danmark bedre kendt som FN’s 17 verdensmål.

Hvis nomineringen ender med en finaleplads, vil vi være med i feltet ved uddelingsfesten 11. september i TAP1 på Amager. I alt bliver der uddelt otte priser i forskellige kategorier og fire bonuspriser til virksomheder på tværs af de otte kategorier.

– Vores fokus er at vise, at vi som mellemstor produktionsvirksomhed kan, være med til at drive den cirkulære økonomi. Vi gør en dyd ud af at bryde verdensmålene ned i overskuelige bidder, som vi kan handle konkret ud fra i hverdagen. Derfor er vi glade for den anerkendelse, som nomineringen er et udtryk for, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

I alt 60 danske virksomheder vil gå videre til finalen og kæmpe om de 12 priser til september.

Fokus på fire verdensmål

Til grund for nomineringen ligger Troldtekts fokus på at integrere verdensmål og designkonceptet Cradle to Cradle i forretningen. Siden 2012 har Cradle to Cradle været en fast del af vores strategi, identitet og hverdag, og ud fra konceptets principper har vi udvalgt fire verdensmål, som vi arbejder for at understøtte:

Mål 3:
Sundhed og trivsel: Gennem Cradle to Cradle-certificeringen er det grundigt dokumenteret, at Troldtekt ikke indeholder stoffer, som er skadelige for mennesker. Troldtekt er også indeklimamærket hos Dansk Indeklima Mærkning.  

Mål 12:
Ansvarligt forbrug og produktion: Vi har i de senere år investeret massivt i at optimere produktionen og gøre den mere energieffektiv – blandt andet med en helt ny produktionslinje.

Mål 15:
Livet på land: I produktionen af Troldtekt indgår fornybare råvarer: FSC®-certificeret (FSC®C115450) og PEFC™-certificeret træ fra ansvarlig skovdrift i Danmark.

Mål 17:
Partnerskaber for handling: Troldtekt støtter ngo’er, som arbejder for at udbrede Cradle to Cradle. Desuden har vi – sammen med FSC Danmark – deltaget i initiativer for at sikre mere certificeret, dansk skov. Sammen med Aalborg Portland arbejder vi også på tiltag, der skal reducere CO2-aftrykket fra cementen i vores akustikplader. 

FAKTA: Om SDG Tech Awards 2020

  • Cirka 300 danske virksomheder er nomineret til SDG Tech Awards, som uddeles af organisationen Sustainary. 
  • Blandt de nominerede bliver 60 valgt til finalerunden, hvor otte specialpriser uddeles efter kategorier. 
  • Der bliver også uddelt fire priser på tværs af alle deltagerne i kategorierne ’Best Company’, ’Best Startup’, ’Best NGO’ og ’The People’s Choice Award’. 
  • Juryen består af 25 medlemmer. 


>> Læs mere på SDG Tech Awards’ hjemmeside