Tysk valg: TV2 News besøgte Troldtekt i Hamburg

27.09.2021

Mandag morgen var et reporterhold fra TV2 News på plads i Troldtekts kontor og showroom i Hamburg. Her fik vi mulighed for at fortælle, hvordan det tyske valg har betydning for en dansk virksomhed med tysk datterselskab – og hvorfor det at bidrage til bæredygtighed er den vigtigste mærkesag for Troldtekt.

Der er 2.000 danske datterselskaber i Tyskland, og eksporten til Danmarks nabo mod syd er årligt på 100 milliarder kroner. Derfor har det betydning for dansk erhvervsliv, hvilke politiske vinde der blæser i Forbundsdagen. Tidligt mandag morgen var TV2 News taget på besøg hos Troldtekt GmbH i Hamburg for at få Troldtekts reaktion på valget dagen før.

I et direkte interview – sendt fra vores kombinerede kontor og showroom i Altona – fortalte kommunikations- og marketingchef Tina Snedker Kristensen om vores ønsker til en kommende tysk regering. Her lagde hun vægt på, at især bæredygtighedstiltag, men også digitalisering er vigtige temaer for Troldtekt.

Tina Snedker Kristensen fortalte også, at vi hos Troldtekt er fortrøstningsfulde, uanset hvilken farvekonstellation den nye tyske regering ender med. For den grønne omstilling blev et mere og mere centralt emne på tværs af partiskellene, jo længere valgkampen skred frem.

Til stede ved de store metropoler

Siden vi etablerede datterselskabet Troldtekt GmbH i 2015, har vi oplevet stor vækst. I dag har Troldtekt erfarne, tyske projektkonsulenter omkring de store metropoler i nord, syd, øst og vest – med kundesupport fra kontoret i Hamburg. Især inden for undervisningsområdet, men blandt andet også i restauranter og svømmehaller ser vi et stort vækstpotentiale i de kommende år.

Vores strategiske arbejde med dokumenterede bidrag til bæredygtighed, blandt andet i form af vores Cradle to Cradle-certificering, skal sammen med innovativt design bane vejen til projektmarkedet. Netop den succesfulde entré i Tyskland med et produkt, hvor vi har arbejdet med at indarbejde et bidrag til bæredygtighed, blev fremhævet, da Troldtekt i december 2020 blev kåret som ’Danish Company of the Year’ af Dansk-Tysk Handelskammer.