FSC Ugen: Fokus på den butsnudede frø og de andre truede arter

04.04.2022

I uge 14 afvikler FSC Danmark ’FSC Ugen 2022’, som i år handler om biodiversitet. Troldtekt er FSC®-certificeret og bakker op om initiativet – og om de generelle FSC-principper, der sikrer træ fra ansvarligt skovbrug i byggeriet.

For 11. år i træk er uge 14 ’FSC® Ugen’, som vores samarbejdspartner ngo’en FSC Danmark står bag. I år er der et særligt fokus på biodiversitet, fordi mange arter forsvinder op til tusind gange hurtigere, end eksperter havde forventet – og de arter kommer ikke tilbage.

Den biologiske mangfoldighed er med andre ord under enormt pres, så der er brug for oplysning og handling. Skovene og livet i skovene spiller en afgørende rolle for at understøtte biodiversiteten, både i Danmark og globalt. Her er en førende træcertificering som FSC med til at gøre en stor forskel, da der i FSC-certificerede skove er krav om at sikre biodiversiteten.

Alt træet til Troldtekt akustikplader kommer fra certificerede skove i Danmark. Kunderne kan selv vælge, om deres Troldtekt akustikplader skal være PEFC™- eller FSC®-certificeret (FSC®C115450).

Læs mere om Troldtekts FSC-certificering

Læs om FSC Ugen

Fokus på en truet dyreart

Som FSC-certificeret virksomhed er det naturligt for Troldtekt at bakke op om FSC Ugen. Ligesom de andre deltagere i kampagnen har vi udvalgt et dyr, som vi i år vil støtte, og valget er faldet på den fredede dyreart den butsnudede frø.

I løbet af de seneste 100 år er arten gået markant tilbage. Det skyldes, at dens ynglevandhuller er blevet fyldt op, groet til eller forurenet, at der er blevet udsat fisk eller ænder i vandhullerne samt at moser og enge er blevet afvandet, så frøen mister sine opholdssteder på land om sommeren.

I filmen her fortæller FSC Danmarks direktør, Søren Dürr Grue, hvilke krav en FSC®-certificeret skov stiller til bl.a. biodiversitet. Du kan også se, hvordan Troldtekt i produktionen af akustikplader håndterer FSC-certificeret træ, så hver en træfiber i en FSC-certificeret Troldtekt akustikplade med sikkerhed kommer fra FSC-certificerede skove.