International studenterdyst om fremtidens byliv

02.06.2022

18 grupper af universitetsstuderende fra hele verden konkurrerer under Solar Decathlon 2022 i Wuppertal. Målet er at designe og bygge den bedste løsning på fremtidens udfordringer i byerne. Troldtekt deltager både som partner for konkurrencen og som sponsor for et af projekterne.

FN forudsiger, at 68 procent af den globale befolkning i 2050 vil bo i byområder. Derfor giver det mening ikke blot at tænke i nybyggeri, men også i, hvordan vi kan renovere, modernisere og udbygge eksisterende bygninger og infrastruktur –ud fra et skalerbart bæredygtighedsprincip.

Det er oplægget til konkurrencen Solar Decathlon Europe 2022, som holdes i Wuppertal. Her konkurrerer 18 universitetshold fra 11 lande med hver deres idé, som de både skal designe og bygge i realstørrelse. Holdene har kvalificeret sig til konkurrencen med deres innovative boligprojekter, som vil være fuldt funktionelle beboelseshuse på enten en eller to etager.

Alle projekter bliver udstillet i Wuppertal fra 10.-26. juni 2022, hvor udstillingen er åben for offentligheden, og de studerende står for guidede ture. I samme periode bliver projekterne vurderet nærmere, og en jury kårer efterfølgende vinderholdet ud fra udvalgte kriterier.

Troldtekt er partner for Solar Decathlon Europe 2022 og har derudover sponsoreret et mindre parti Troldtekt akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™, som kombineres med systemløsningen Troldtekt ventilation. Troldtekt løsningen skal indgå i et projekt, som arkitektstuderende fra University of Applied Sciences Aachen står bag.

 

Nytænkning af boligformer i byerne

De studerende fra Aachen har designet et projekt, der hedder LOCAL+, hvor der både er tænkt fællesskab og bæredygtighed ind i et boligkoncept til enlige, som ønsker mere social interaktion.

Hele bygningen fungerer som ét stort bofællesskab med fællesarealer, hvor beboerne kan spise sammen, se en film eller dyrke grøntsager i udearealet.

Fra første til fjerde etage er der bygget små såkaldte kuber. De er et centralt designaspekt i projektet – også fordi de er fuldt flytbare. Kuberne tjener både som den personlig base og eventuel arbejdsplads, men da rummene er små, højner det samværet med andre og reducerer ’spildte’ kvadratmeter boligareal per person.

På Solar Decathlons udstilling i juni kan du opleve projektet, som de studerende fra Aachen har designet og bygget. Her kan du også se, hvordan de har anvendt Troldtekt plader baseret på den CO2-reducerede cementtype FUTURECEM – og kombineret med Troldtekt ventilation, der sikrer frisk luft uden træk og støj.