Ny Troldtekt plade er blandt fremtidens materialer

Troldtekt baseret på FUTURECEM™ er udvalgt til en materialeudstilling på Orgatec-messen i Köln. Udstillingen ’Materials4Future’ fremhæver innovative materialer, der reducerer klimaaftrykket fra indretning af bygninger.

19.10.2022

Lofter, vægge, møbler og andre materialer til indretning spiller en vigtig rolle i byggeriets omstilling til cirkulær økonomi. Orgatec-messen i Köln, der forventes at tiltrække flere end 56.000 besøgende, sætter fra 25. til 29. oktober fokus på fremtidens kontor.

En del af messen er den cirka 400 kvadratmeter store særudstilling ’Materials4Future’, hvor besøgende kan opleve 120 innovative  materialer til indretning. Arrangørerne har nøje udvalgt materialerne – og et af dem er den nye Troldtekt akustikplade baseret på cementtypen FUTURECEM, som kom på markedet i begyndelsen af 2022.

CO2-reduceret cement

På messen kan besøgende opleve en Troldtekt akustikplade af varianten Troldtekt v-line, som er produceret med den CO2-reducerede FUTURECEM frem for traditionel cement. Den anden råvare i Troldtekt pladerne er certificeret rødgran (FSC®C115450 og PEFC™).

Set over hele akustikpladernes livscyklus har Troldtekt baseret på FUTURECEM et CO2-aftryk, der er henholdsvis 26 og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på grå og hvid cement.

Troldtekt baseret på FUTURECEM har tidligere i 2022 modtaget en Green Product Award og en German Innovation Award. Løsningen er desuden nomineret til den prestigefulde Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2023.

Oplev udstillingen ’Materials4FUTURE’ på Orgatec i Koelnmesse, 25.-29. oktober 2022. Find praktiske informationer på Orgatecs hjemmeside.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen