Eventyrligt badeland med Troldtekt modtager pris

European Waterpark Association (EWA) har i forbindelse med sit 20-års jubilæum uddelt en særlig pris til vandlandet Rulantica i Rust i Tyskland. Et projekt, hvor Troldtekt akustikløsninger er en del af designet.

14.11.2022

Den særlige ’Jubilæumspris 2022’ er netop blevet uddelt i slutningen af oktober af European Water Association (EWA) i forbindelse med foreningens 20-års jubilæum. Modtageren blev det nybyggede vandland Rulantica i Rust.

Rulantica er bygget op som en eventyrverden med ni gennemførte temaområder, hvor der blandt andet er havfruer, uhyrer og trolde samt 17 vandrutsjebaner, bølgebassin og meget mere. Alt sammen spredt ud over hele 40.000 kvadratmeter. Stedet er tegnet af pbr Planungsbüro Rohling AG.

I vandlandet er der valgt grå Troldtekt akustikplader for at sikre, at lydniveauet ikke bliver for voldsomt, når børn og badeglade gæster boltrer sig i bølgerne. Troldtekt går desuden igen i omklædningsrum og hotellets foyer.

Ud over at sikre en behagelig akustik er Troldtekt velegnet til vådrum, da akustikpladerne kan tåle høje temperaturer og fugt. Troldtekt har opnået CE-mærkningens bedste klasse (D) inden for vandbestandighed.

En unik fortælling belønnes

Begrundelsen for, at Rulantica modtager EWA’s jubilæumspris 2022 kommer blandt andet ind på de modige valg, der er truffet i designet af vandlandet, lyder det fra EWA:

”Besonders beeindruckt hat die Jury, dass bei dessen Konzeption nicht einfach nur bekannte Erfolgsmodelle etwa aus den USA kopiert wurden, sondern dass in einer einmalig konsequenten Umsetzung eine Geschichte zur Grundlage der gesamten Gestaltung gemacht wurde. Dessen Realisierung ist ein Meilenstein in der Entwicklung der europäischen Bäderlandschaft”.

Prisen blev overrakt ved et event 27. oktober 2022 på Porsche Museum Stuttgart.

Læs mere om Rulantica og se billederne