Building Green Hamburg: Vil nye krav sætte skub i den cirkulære økonomi?

Building Green, event om bæredygtigt byggeri, rykker for første gang til Tyskland. Arkitekter og andre fagfolk mødes 6.-7. juni i Hamburg til udstilling og debatter. Troldtekt sidder med i panelet under en debat, hvor produktdatabasen Building Material Scout er vært.

02.06.2023

Der kommer nye EU-krav til virksomheders arbejde med bæredygtighed. Samtidig får flere bygherrer certificeret deres bygninger. Kan bevægelsen i byggeriet sammen med de nye lovkrav accelerere den cirkulære økonomi? Det er temaet, når Building Material Scout inviterer til debat – en såkaldt Green Session – under eventet Building Green i Hamburg.

Troldtekts bæredygtigheds- og kommunikationschef, Tina Snedker Kristensen, er med i panelet. Hun vil blandt andet fortælle om Troldtekts arbejde med Cradle to Cradle og dokumenteret materialesundhed, som gør det muligt at genanvende akustikpladerne, når en bygning har udtjent sit formål.

Building Material Scouts debat foregår tirsdag den 6. juni kl. 13 og er en del af et spændende program fordelt over to dage i Hamburg. Det er første gang, at den danskbaserede Building Green-event besøger Tyskland – med en kombination af messe, workshops og debatter. Der er gratis adgang til eventet i Cruise Center Altona.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i skolebyggeri
Foto: Dipl.-Ing Olaf Wiechers

Sunde materialer er forudsætningen for sunde kredsløb. Derfor er materialesundhed også en nøglekategori i designkonceptet Cradle to Cradle, som Troldtekt pladerne er certificeret efter.

Fotoet er fra Alnatura Arbeitswelt i Darmstadt, som er DGNB-bæredygtighedscertificeret på højeste niveau (platin) og modtog Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2020 i kategorien arkitektur.

Giver overblik over projektet

Building Material Scout er en online produktdatabase, som gør det lettere at vælge dokumenteret sunde byggematerialer. Alle aktører i et projekt – bygherrer, arkitekter, planlæggere og entreprenører – kan holde overblik over produkter i et bæredygtighedscertificeret byggeri.

Dokumentation om de forskellige varianter af Troldtekt akustikløsninger er registreret i Building Material Scout. Blandt andet er det muligt at vælge dokumentation om Troldtekts bidrag til certificeringerne DGNB og WELL. Også Troldtekts Cradle to Cradle-certificering og miljøvaredeklarationer (EPD’er) er en del af databasen.

Læs mere om databasen i dette interview med Melanie Leich, som er projektmanager hos Building Material Scout GmbH.