Demonterbart designloft vinder en German Design Award

Troldtekt tiles T24 er et elegant akustikloft, som du nemt kan montere og demontere uden værktøj eller skruer. Det er muligt at få loftet i en variant baseret på CO2-reduceret cement – og den variant er nu kåret som vinder af en German Design Award 2024.

05.12.2023

Allerede inden lanceringen går designloftet Troldtekt tiles T24 sin sejrsgang ved den prestigefulde prisuddeling German Design Award 2024. Her har juryen kåret produktet som vinder i kategorien Excellent Product Design – Building and Elements.

– Vi er meget beærede over at vinde en German Design Award. Det er en pris, vi har modtaget før for andre af vores designløsninger, og vi ved derfor, at den vækker stor genklang hos især arkitekter og professionelle bygherrer, siger Michael Heeager Nystrup, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

Når du vælger Troldtekt tiles T24, får du et rum med god akustik og elegante mønstre. Samtidig får du et nedhængt og fuldt demonterbart loft, så det er let at komme til og tilse montering og installationer over akustikloftet.

Prisen ved German Design Award går specifikt til Troldtekt tiles T24 baseret på den CO2-reducerede cementtype FUTURECEM™.

 

– Vi ser et stort potentiale i at udvikle nye produkter, som forener design, fleksibilitet, akustik, indeklima og CO2-reduceret cement. Alt sammen elementer, som bygherrer og arkitekter har stort fokus på, fortsætter Michael Heeager Nystrup.

Enkelt at montere – uden skruer

Troldtekt tiles T24 er et supplement til Troldtekts øvrige designløsninger. Til forskel fra de øvrige produkter i serien monterer du akustikpladerne i et synligt T24-skinnesystem. Det betyder, at du hverken skal bruge værktøj eller skruer, hvilket også gør loftet let at demontere igen.

Selve akustikpladerne til løsningen er en tilpasset 25 millimeter-variant af designløsningen Troldtekt tiles, som har fræsede spor i overfladen, så der opstår et mønster af rektangulære felter. Når du monterer to plader ved siden af hinanden, opstår der et ekstra spor, som passer til T24-skinnen. Skinnerne bliver visuelt trukket. op i loftet, der får et næsten sømløst udtryk.

Et reduceret CO2-aftryk

Troldtekt lancerede i foråret 2022 nye akustikplader, som er baseret på FUTURECEM, og den nye cementtype erstatter fra årsskiftet al grå cement i produktionen af Troldtekt pladerne.

Troldtekt baseret på FUTURECEM har over hele produktets livscyklus et CO2-aftryk, som er 26 procent lavere end for Troldtekt baseret på grå cement og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på hvid cement.

German Design Council står bag German Design Award, og vinderne modtager officielt prisen ved et awardshow i januar 2024.

FAKTA: Tre fordele ved Troldtekt tiles T24

Enkelt at montere og demontere

I det nedhængte T24-skinnesystem monterer du Troldtekt akustikpladerne uden brug af værktøj eller skruer. Det betyder, at du får et fuldt demonterbart loft. 

Vælg selv mønster

Du vælger selv, om hver akustikplade til løsningen skal have 4 eller 7 fræsede spor. Der er fræset et halvt spor på alle fire sider af pladen, så når to plader monteres ved siden af hinanden, opstår der derfor et spor, der passer til T24-profilen. Hvis du drejer udvalgte plader, kan loftet få et mere varieret udtryk.

To farvemuligheder

Du kan få akustikpladerne til Troldtekt tiles T24 i to standardfarver – hvid 101 og sort 207 (FUTURECEM). Skinnesystemet findes også i hvid og sort, så du kan matche farven på akustikpladerne.