Få inspiration til sund skolearkitektur på SCHULBAU i Hamburg

Politikerne har afsat 845 millioner euro i 2023 og 2024 til at forbedre rammerne for skoleelever i Hamburg-området. Tag med på SCHULBAU-messen 19.-20. september, og oplev blandt andet karakterfulde Troldtekt akustikløsninger, som bidrager til et sundt indeklima. 

13.09.2023
Foto: David Matthiessen, Olaf Wiechers

God akustik, sund luftkvalitet og et gennemtænkt design. Der er brug for at løfte en stor del af Hamburgs i alt 473 skoler, så eleverne får de bedst mulige rammer til at lære. Behovet er kun blevet større af, at der på ét år er kommet 6.000 flere skolebørn til området, heriblandt mange fra Ukraine.

Derfor har politikerne afsat 845 millioner euro i 2023 og 2024 til at forbedre de fysiske rammer. Pengene skal både gå til nybyggeri og renovering – og der er fokus på løsninger, hvor producenterne bag arbejder med bæredygtighedstiltag.

På SCHULBAU-messen kan beslutningstagere, arkitekter og andre fagprofessionelle opleve en lang række af de løsninger. Desuden er der flere inspirerende oplæg og sessions på programmet.

Det hele foregår 19. og 20. september i Hamburger Cruise Center Altona. Troldtekt er på plads med både en inspirerende stand og et oplæg i messens Experten Lab.

Foto: David Matthiessen, Olaf Wiechers

Populær løsning til nybyggeri og renovering

På stand 34 kan du opleve de Cradle to Cradle guldcertificerede Troldtekt akustikløsninger, som er fremstillet af certificeret dansk certificeret træ og dansk cement.

På standen viser Troldtekt denne gang eksempler på de karakterfulde og prisvindende Troldtekt designløsninger baseret på den CO2-reducerede cementtype FUTURECEM™. Troldtekt plader baseret på FUTURECEM har et CO2-aftryk, som målt gennem hele produktets livscyklus er henholdsvis 26 og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på traditionel grå og hvid cement.  

Troldtekt er et populært valg til både nybyggeri og renoveringer af skoler i blandt andet Tyskland og resten af Nordeuropa. Her gør løsningerne en positiv forskel for akustik, luftkvalitet, lys, design, holdbarhed og totaløkonomi. 

På SCHULBAU-messen i Hamburg præsenterer Troldtekt en helt ny udgave at et inspirationsmagasin med skoler, og her indgår 18 skoler og børnehave fra hele Tyskland, en østrigsk skole samt to danske skoleprojekter.

Sunde materialer er afgørende

Onsdag den 20. september kl. 14.00, går bæredygtigheds- og kommunikationschef hos Troldtekt A/S og Troldtekt GmbH, Tina Snedker Kristensen, på scenen i SCHULBAU-messens Experten Lab. Det gør hun med et oplæg om vigtigheden af sunde materialer i skolebyggeri – og om, hvordan man træffer de sunde valg.

Tina Snedker Kristensen har mange års erfaring fra byggebranchen, og hun har gennem mere end et årti været med til at drive Troldtekts forretningsstrategi, der er baseret på designkonceptet Cradle to Cradle.

I praksis betyder det, at Troldtekt arbejder systematisk med materialesundhed, genanvendelse, vedvarende energi, vand og social ansvarlighed. I 2022 avancerede alle Troldtekt træbetonprodukter i natur og standardfarverne hvid, grå og sort fra sølv til guld i Cradle to Cradle-certificeringen. I kategorien materialesundhed har produkterne endda opnået certificeringens højeste niveau, platin.

SCHULBAU Salon & Messe Hamburg finder sted 19.-20. september 2023 i Cruise Center Altona. Få mere information om program og billetter.