Nu kan du få Troldtekt akustikplader i farven clay

Troldtekts nye farve, clay, giver akustikpladerne en karakteristisk og varm farvetone, som man kender fra ler. Farven er særligt velegnet til maling af akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™, der kan opnå en ensartet farve med en varm glød.

23.06.2023

Nu lancerer Troldtekt en helt ny farve – vi kalder den Clay 210 – som er velegnet til maling af Troldtekt baseret på FUTURECEM.

– Siden vi lancerede Troldtekt baseret på FUTURECEM, er efterspørgslen fra både bygherrer og arkitekter steget løbende. Det organiske udtryk med en lidt varmere glød passer godt ind i mange bygningers design, siger Michael Christensen, inhouse-arkitekt hos Troldtekt A/S.

– Med vores råvarer, træ og cement, er det almindeligt at se flere nuancer i de umalede Troldtekt plader. Maling med clay-farven sikrer et udtryk, hvor den karakteristiske farve fra leret er bevaret, og hvor både den enkelte plade og den samlede flade får et ensartet udtryk, tilføjer han.

Fleksible designmuligheder

Det er muligt at få både de traditionelle Troldtekt akustikplader og Troldtekt designløsninger baseret på FUTURECEM. Dermed er det også muligt at få alle de forskellige pladetyper malet i clay.

Troldtekt har igangsat processen med at opnå en Cradle to Cradle-certificering til Troldtekt akustikplader i farven clay – og vi forventer, at certificeringen snart falder på plads. I forvejen er alle Troldtekt akustikplader i natur og standardfarver Cradle to Cradle-certificeret på guldniveau.

Troldtekt baseret på FUTURECEM har over hele produktets livscyklus et CO2-aftryk, som er henholdsvis 26 og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på traditionel grå og hvid cement.    

Læs mere om Troldtekt baseret på FUTURECEM