Læringscenter i UNESCO-by er finalist ved RIBA Awards

Museet The Roman Baths and Pump Room har efter en udvidelse fået monteret Troldtekt akustikplader i et nyt læringscenter. Nu er de nye lokaler med i opløbet om at vinde arkitekturprisen RIBA South-West Awards 2023.

28.03.2023
Akustiklofter fra Troldtekt i skolebyggeri

I byen Bath, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, ligger The Roman Baths and Pump Room – et museum med stor historisk betydning. Efter en udvidelse har museet fået tilføjet moderne læringsrum, så især skoleelever kan få en god og lærerig oplevelse. Alle de nye læringsrum er med Troldtekt akustiklofter.

Nu belønnes arkitekturen med en finaleplads ved den regionale udgave af RIBA Awards 2023 i Sydvestengland.

I feltet er i alt 24 udvalgte projekter, som konkurrerer om den fornemme pris, som Royal Institute of British Architects (RIBA) står bag. Formålet er at hylde den bedste arkitektur i hele Storbritannien.

En jury vurderer alle projekter, og vinderen forventes at blive udnævnt i maj. Prisen er indledningsvis regional, og vinderen i hvert område går videre med mulighed for at vinde prisen National RIBA Awards 2023. Her afsløres vinderen i juni.

Læring i behagelige rammer

Det er Feilden Clegg Bradley Studios, som har tegnet udvidelsen af The Roman Baths and Pump Room, og bygherre er byrådet i BANES (Bath And North East Somerset).

Museet havde tidligere kun ét læringsrum, men ved hjælp af fondsmidler blev det nye Clore Learning Centre etableret sammen med et offentligt tilgængeligt Bath World Heritage Center. Læringscentret består af tre læringsrum, et afslapningsrum og en særlig undersøgelseszone med romerske artefakter.

Det særlige er især, at bygningerne er forbundet til de tidligere romerske bade ved hjælp af gange og krypter under jorden. 

Da museet især bliver besøgt at skoleklasser, valgte arkitekterne Troldtekt løsningen, som bidrager til et sundt indeklima med god akustik. Valget faldt på de klassiske Troldtekt akustikplader i lys natur.

Læs mere om projektet her