Temauge: Få inspiration fra den bedste seniorarkitektur

 

Tag med, når Nohrcon 7.-9. november inviterer til en temauge om byggeri af pleje- og seniorboliger. Allerede inden de faglige ekspertoplæg og casestudier kan du på en dagstur opleve fire af Sjællands mest inspirerende plejehjem.

02.11.2023
Akustiklofter fra Troldtekt i sundhedsbyggeri
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect / Ejendomsfoto.dk

Over de næste ti år får Danmark cirka 200.000 flere seniorer over 65 år. Hvordan sikrer vi, at arkitekturen følger med, så vi kan tilbyde de ældre bedst mulige rammer til deres meget forskellige behov?

Tag med, når event- og konferencefirmaet Nohrcon inviterer til temauge om byggeri af pleje- og seniorboliger. Det er 7.-9. november 2023, og dagene byder både på inspirerende oplæg og en studietur til vellykkede praksiseksempler.

Selve konference- og kursusdelen finder sted 8.-9. november på Scandic Spectrum i København. Forud for de to dage ligger en studietur tirsdag den 7. november, hvor du kan opleve fire af Sjællands mest inspirerende eksempler inden for plejesektoren.

 

Foto: Bavne Ager plejecenter - OK friplejehjem i Gilleleje, Danmark.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Fællesskab og farver i Nordsjælland

På to af studieturens fire stop er Troldtekt akustikløsninger en del af det gennemtænkte design:

  • På et skrånende terræn i Gilleleje ligger friplejehjemmet Bavne Ager, som OK-Fonden driver. Beboerne i de 72 lejligheder har adgang til fælles faciliteter som café, ergoterapi, hotstone-massage, frisør og spabad.Gangarealerne og de tematiserede opholdsrum er indrettet med Troldtekt i lys natur, som dels sikrer god akustik og dels skaber en visuel sammenhæng trods rummenes forskellige temaer.  

  • Sidste stop på dagens studietur er Hornbækhave Plejecenter i Hornbæk. Også her står OK-Fonden for driften. Kunst og markante farver er centrale elementer på plejehjemmet, hvor der også er både café, sparum, bibliotek og hobbyrum. Lofterne i fællesrum og på gangarealer er alle beklædt med Troldtekt i lys natur, som bidrager til god akustik og visuel varme.

De øvrige destinationer på turen er Grønttorvet Friplejehjem i Valby, hvor materialer og konstruktioner fra den tidligere industribygning er genanvendt og det urbane plejehjem Lindehaven på Frederiksberg.

 

Foto: Hornbækhave - plejehjem i Hornbæk, Danmark.

Dyk ned i tema om seniorarkitektur

På konferencedelen af Nohrcons temauge kan du blandt andet høre eksperter fortælle om arkitektonisk læring fra corona-tiden, om nærmiljøets betydning for seniorers livskvalitet og meget andet.

Hvis du allerede nu vil læse ekspertinterviews om fremtidens plejeboliger og se flere vellykkede eksempler på seniorarkitektur, kan du besøge vores online temaside om emnet.

Besøg temasiden om seniorarkitektur

Læs mere om Nohrcons temauge, og køb billet til arrangementet