Troldtekt i debat om cirkulær økonomi på Deutscher Architekt*innentag

Hvordan giver vi materialer fra udtjente bygninger et nyt liv? Det er temaet for en debat på Deutscher Architekt*innentag i Berlin, fredag den 25. september. Troldtekt tager plads i panelet for at fortælle om vores strategiske arbejde med det cirkulære Cradle to Cradle-koncept.

25.09.2023
Foto: Olaf Wiechers

Klodens miljø- og ressourceudfordringer er omdrejningspunktet, når arkitekter fredag den 29. september stimler sammen i Berlin Congress Center. Temaet for Deutscher Architekt*innentag er Transformation – Räume Stärken med fælles oplæg og paneldebatter under syv forskellige spor temaer

Et af temaer er Kreislaufwirtschaft, og her er Troldtekt partner på formiddagens debat om materialekredsløb i byggeriet. Når materialer fra udtjente bygninger får en ekstra livscyklus, reducerer det behovet for at producere nyt. Netop produktion af byggevarer tegner sig for en stor andel af byggeriets ressourceforbrug og CO2-aftryk.

Forudsætningen for kredsløb er, at materialerne er dokumenteret sunde, så bygninger ikke indeholder skadelig kemi. Troldtekts bæredygtigheds- og kommunikationschef, Tina Snedker Kristensen, tager plads i panelet for netop slå et slag for materialesundhed i debatten.   

Platin for materialesundhed

Hos Troldtekt har vi valgt designkonceptet Cradle to Cradle som strategisk ramme om bæredygtighedstiltagene, og vi var en af de første danske virksomheder, der opnåede Cradle to Cradles produktcertificering for mere end et årti siden.

Siden er de danskproducerede Troldtekt akustikplader af træ og cement avanceret til Cradle to Cradles guldniveau – endda med det højeste niveau, platin, inden for materialesundhed. Tina Snedker Kristensen ser frem til at dele erfaringer med de tiltag, som har ført til den samlede guldcertificering.

– Arkitekter spiller en afgørende rolle, når forandringer skal rodfæste sig i byggeriet. Det gælder i høj grad også, når branchen skal vælge sunde løsninger og materialer, der understøtter omstillingen til den cirkulære økonomi. Når vi løbende videreudvikler vores akustikplader i tråd med Cradle to Cradle-principperne, har vi tæt dialog med arkitekterne. Derfor er det også naturligt for os at være en del af Deutscher Architekt*innentag, siger hun.

FAKTA: Om paneldebatten

 • Troldtekt er partner på paneldebatten Wertschätzen, som hører til sporet Kreislaufwirtschaft på Deutscher Architekt*innentag. Debatten finder sted fredag den 29. september kl. 11.15-12.30.
 • I panelet indgår:

  • Jasna Moritz, kadawittfeldarchitektur
  • Alexandra Quint, assiduus3 Development GmbH
  • Petra Riegler-Floors, Hochschule Trier
  • Thomas Lohse, architectenbureau cepezed
  • Tina Snedker Kristensen, Troldtekt A/S und Troldtekt GmbH
  • Eva Maria Herrmann (moderator)