Fornem hæder til Kronprinsen i Malmø

Renoveringen af shoppingcentret Kronprinsen er ikke gået upåagtet hen. Ved Nordic Commercial Spaces & Communities’ award-show i Stockholm løb Malmø-projektet med prisen som ’Commercial Space of the Year 2024’. Troldtekt akustikløsninger indgår i shoppingcentrets nye design.

18.04.2024
Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. kontorbygninger

Der blev uddelt flere prestigefulde priser, da Nordic Commercial Spaces & Communities (NCSC) afholdt Sweden Awards 2024 torsdag den 11. april. Det skete med en gallaaften på Downtown Camper i Stockholm.

Blandt aftenens prisvindere var shoppingcentret Kronprinsen i Malmø, der blev hædret med prisen som ’Commercial Space of the Year 2024’. Kronprinsen er ejet af ejendomsselskabet Heimstaden – og flere varianter af Troldtekt akustikløsninger indgår i centrets renoverede design.

NCSC, som står bag prisuddelingen, er en brancheorganisation, der repræsenterer shoppingområder på det nordiske marked, og formålet med det årlige awardshow er at fejre branchens mest succesrige, innovative og kreative indsatser i både Sverige, Danmark, Norge og Finland.

En rosende jury

Først udvælger juryen nationale vindere i hvert nordisk land, som efterfølgende dyster i en nordisk finale. De forskellige priskategorier er ’Årets kommercielle rum’, ’Årets kommercielle spiller’, ’Årets innovation’ og ’Årets markedsføringskampagne’.

Og det er altså i kategorien for kommercielle rum, at Kronprinsen løb med den svenske sejr. Juryen kom blandt andet med følgende begrundelse:

”Masterplanen er overskuelig og sammenhængende med omhyggeligt designede miljøer, hvor små og specielle arealer er blevet dygtigt udnyttet. De plejer og fremhæver bygningens historie, samtidig med at designet er moderne og innovativt”.

”Med materialer og detaljer af høj kvalitet har de skabt et sted, der føles varmt og omsorgsfuldt. Lejermixet er en tilpas blanding af handel, service og funktioner, og madudvalget viser innovation og trend, men er samtidig tidløst i oplevelse og følelse.”

 

Sådan indgår Troldtekt i Kronprinsens design

Det er Kamikaze Arkitekter, som står bag Kronprinsens nye indretning i forbindelse med en renovering, hvor centrets design er gjort nutidigt i sit udtryk, blandt andet med brug af træ og varme farver.

Troldtekt akustikplader er valgt til café- og restaurantområdet, hvor pladerne i lys natur sikrer, at gæster kan spise og tale sammen i et akustisk behageligt miljø.

Derudover er designløsningen Troldtekt curves monteret på væggene i området for cykelparkering og passage i kælderen, hvor der også er klassiske Troldtekt akustiklofter.

Se billederne, og læs mere i vores reference om Kronprinsen