Futurebuild i London: Fuldt fokus på det cirkulære design

Innovative byggeløsninger og ny viden inden for bæredygtighed. Det var hovedtemaer under årets Futurebuild i London i marts. Her kunne gæster opleve Troldtekt akustikløsninger samt deltage i vidensessioner om sunde og nyskabende materialer. Se de to sessioner, hvor Troldtekt var blandt oplægsholderne.

17.04.2024

Under Futurebuild i London 5.-7. marts 2024 kunne besøgende møde hundredvis af byggeriets leverandører og opleve innovative løsninger til fremtidens bygninger.

Samtidig var der hele 135 sessions med videndeling på programmet, hvor eksperter gav deres perspektiver på sunde og innovative materialer og produkter.

Troldtekt deltog på Futurebuild med produkter og som oplægsholder i to vidensessioner. 

Troldtekt som partner på Cradle to Cradle Certified® messestand

Konsulentvirksomheden 540 WORLD stod – på vegne af Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII) – bag den hidtil største stand for det internationale Cradle to Cradle community på Futurebuild. C2CPII står bag det internationalt anerkendte designkoncept.

Troldtekt var en blandt en række partnere, som bød velkommen på standen, og det gav anledning til mange spændende snakke. De besøgende kunne opleve flere varianter af Troldtekt akustikplader, som er Cradle to Cradle Certified® på guldniveau, herunder designløsningerne Troldtekt line og Troldtekt line design baseret på den CO2-reducerede cementtype FUTURECEM™.

På standen var det også muligt at opleve demoversioner af digitale materialepas fra Madaster, som står bag en online materialeplatform til byggeriets aktører. Et af passene var for Troldtekt baseret på FUTURECEM med informationer om blandt andet produktets miljøaftryk. Troldtekt baseret på FUTURECEM har et CO2-aftryk, der over hele produktets livscyklus er henholdsvis 26 og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på traditionel grå og hvid cement.

CEO for C2CPII, Elwyn Grainger-Jones, interviewede på standen Troldtekts bæredygtigheds- og kommunikationschef, Tina Snedker Kristensen. Interviewet skal indgå i filmserien ’In conversation: Leading change’, som instituttet forventer at offentliggøre fra slutningen af maj.

Session 1 om sunde og cirkulære produkter

540 WORLD, som rådgiver om Cradle to Cradle Certified, var vært for sessionen ‘Achieve material health and circularity with Cradle to Cradle Certified®.

Tina Snedker Kristensen talte om vores strategiske fokus på Cradle to Cradle gennem mere end et årti. Herunder især om arbejdet med materialesundhed, der er en af de fem kategorier i Cradle to Cradle Certified – og en helt afgørende forudsætning for cirkulære materialekredsløb.

De øvrige oplægsholdere var:

  • Andrea Charlson, Managing Director, Madaster UK
  • Andrew Jackson, Business Development Director, Shaw Contract
  • Roslyn Hypolite-Achom, Specification Manager, EQUITONE
  • Angela Antolini, Marketing & Communication Director, Cradle to Cradle Products Innovation Institute (moderator)

 

Se optagelse af hele sessionen

Session 2 om innovativt produktdesign

Troldtekts Country Manager i UK og Irland, Steve Mansell, holdt oplæg på sessionen ’Circularity Powering Innovation’. På sessionen delte materialespecialister deres erfaringer med cirkulært produktdesign.

Steve Mansell fortalte, hvordan vi hos Troldtekt arbejder med at reducere CO2-aftrykket fra vores akustikplader. Her tegner cementen i pladerne sig for klart den største del af udledningen, men ved at basere produkter på den nye cementtype FUTURECEM™ kan vi skære en væsentlige del af udledningen.

Troldtekt baseret på FUTURECEM har et CO2-aftryk, der over hele produktets livscyklus er henholdsvis 26 og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på traditionel grå og hvid cement.

De øvrige oplægsholder var:

  • Lucie Ladigue, Business & Policy Specialist, Cradle to Cradle Products Innovation Institute
  • Dragan Bajic, Sales Manager Export, Mosa
  • Chaline Church, Founding Partner, 540 WORLD (moderator)

 

Se optagelse af hele sessionen

FAKTA: Om Futurebuild

  • Futurebuild fandt sted 5.-7. marts i ExCeL i London Docklands.
  • Troldtekt udstillede på Cradle to Cradle Products Innovation Institutes stand og holdt oplæg i to vidensessioner
  • Cirka 400 leverandører var en del af udstillingen, hvor cirka 500 speakere desuden delte viden ved de i alt 135 sessioner. Besøgstallet lå på omkring 18.000.

 

Læs mere på Futurebuilds hjemmeside