Glimt fra en pulserende designfestival i København

Den danske hovedstad summede af liv under 3daysofdesign 12.-14. juni 2024. Danske og internationale arkitekter i stort antal deltog i Troldtekts events under designfestivalen. Endnu flere lagde vejen forbi Refshaleøen og Slotsholmen, hvor Troldtekt akustikplader indgik i udstillinger.  

25.06.2024

”Dare to dream” var temaet for årets 3daysofdesign i København – og det blev en drøm af en designfestival.

Gæster fra hele verden strømmede til de tre begivenhedsrige dage i Danmarks hovedstad. Her var aktiviteter på gader og stræder, museer og kultursteder – og i designvirksomheders showrooms.

Hos Troldtekt deltog vi både med egne events og som en del af to udstillinger i stemningsfulde rammer. Flere internationale arkitekter end nogensinde før besøgte os, og de fik inspiration til at designe karakterfulde rum med god akustik.

Her får du glimt fra de forskellige events.

TRANSCENDENCE på Refshaleøen

I en af de rå industrihaller på Refshaleøen var der alle tre dage fokus på materialer og deres endeløse muligheder. Her kunne de besøgende få en ny forståelse for de ting, vi skaber og forbruger i samfundet – og de aftryk de sætter på miljøet.

Troldtekt deltog med akustikplader baseret på den CO2-reducerede cementtype FUTURECEM™. Troldtekt pladerne i iøjnefaldende farver var stablet som ’korthuse’ i personhøjde.

Design hub i Kongernes Lapidarium

For andet år i træk var Troldtekt en del af design hub i lapidariet på Slotsholmen, hvor den faste udstilling tæller over 350 kongelige skulpturer fra 1500-1700-tallet.

Ud over forskellige moduler med Troldtekt designløsninger havde vi podier af rødgran med i udstillingen, så gæster kunne opleve en af de primære råvarer i Troldtekt akustikplader.

Som et festligt indslag var der i år en DJ-battle for arkitekter onsdag aften i lapidariet. Her tog Troldtekts chef for cirkulære løsninger, Darma Louise Duus, en andenplads i et felt af DJ’s, som talte både tv-personligheder og Københavns tidligere stadsarkitekt Camilla van Deurs, som vandt konkurrencen.

Internationale arkitekter på guidede inspirationsture

Arkitekter fra Sverige, Norge, Tyskland og Danmark var i år inviteret med på Troldtekts guidede inspirationsture under 3daysofdesign. Den ene var onsdag-torsdag for svenske og norske arkitekter. Den anden var torsdag-fredag for tyske arkitekter. Og på en tredje tur torsdag-fredag deltog danske arkitekter.

Til turene havde vi sammensat et program, hvor gæsterne oplevede både Troldtekts showroom og de to udstillinger i Kongernes Lapidarium samt på Refshaleøen.

Deltagerne besøgte også Fredericia Furnitures showroom – et stemningsfuldt rum med sortmalede akustiklofter, elegante møbler og udsigt over Københavns tage.

Forplejningen undervejs på inspirationsturene var blandt andet på hyggelige restauranter med Troldtekt løsninger som en del af interiøret. På programmet var blandt andet frokost på MARK Bistro & Bar på Axeltorv og middag i Restaurant Tårnet, som er en del af den danske parlamentsbygning, Christiansborg.

Rekordmange arkitekter i showroomet

Troldtekts showroom i den centralt beliggende Vestergade var alle festivalens dage åbent for gæster. Og der var livlig aktivitet fra før åbningstid til efter lukketid. Alene på festivalens første dag var over 100 arkitekter inde i showroomet, hvoraf langt de fleste kom fra andre lande end Danmark.

De mange gode dialoger og nye relationer var med til at skabe en mindeværdig 3daysofdesign for Troldtekt. Vi turde på forhånd drømme stort – og drømmene blev i den grad indfriet.