Hallernaskolen i Stenungsund vinder bygningspris

En nybygget skole for elever i syvende til niende klasse er er vinder af Stenungsund Kommunes Bygningspris 2023. Troldtekt akustiklofter er en del af interiøret på Hallernaskolen, som er opført i et lyst og let design.

02.05.2024
Akustiklofter fra Troldtekt i uddannelsesinstitution

Hvert år uddeler Stenungsund Kommune en pris, som hædrer en af kommunens bygninger eller et anlæg med høj kvalitet i både design og udførelse. Vinderprojektet skal også bidrage med identitet og karakter til det omgivende samfund på lang sigt. Både bygherren og arkitekten bag modtager prisen, som dog kun bliver uddelt, hvis der er værdige kandidater.

Det var der i 2023, og den nybyggede Hallernaskolen modtog Bygningsprisen i april 2024. Skolen har cirka 450 elever, som fordeler sig på syvende, ottende og niende klassetrin.

Kommunen er selv bygherre, og D Office arkitekter har tegnet skolen.

Det er Stenungsund Kommunes Teknik- og Miljøafdeling, som står for indstillingen af projekter, og den Tekniske Myndigheds bestyrelse, som udpeger vinderen.

 

 

Troldtekt indgår i skolens design

Om valget af Hallernaskolen som prisvinder lød blandt andet følgende i begrundelsen fra bestyrelsen:

”Hallernaskolans material- och färgval är genomtänkta och har en tydlig koppling till det vi hittar ute i naturen. Lokalernas utformning bidrar på ett omsorgsfullt vis till möjligheterna att knyta sociala kontakter.

Skolan har ett mjukt och lekfullt formspråk som erbjuder både elever och personal en inspirerande miljö. Med sina kvalitativa materialval och med naturen ständigt närvarande genom de stora fönsterpartierna, är denna byggnad en given pristagare av byggnadspriset 2023."

På alle Hallernaskolens fællesarealer er der valgt Troldtekt akustiklofter for at sikre god akustik, uanset hvilken aktivitet der er i gang. Fælles for skolens Troldtekt løsninger er, at de er monteret i et synligt T-skinnesystem, som tilfører karakter til de store loftsflader, samtidig med at de smelter sammen med skolens lyse og lette design.

Se billederne og læs mere om Hallernaskolen