Læs om highlights fra Stockholm Design Week

I februar summede hele den svenske hovedstad, da Stockholm Design Week løb af stablen med en bred vifte af inspirerende arrangementer. Troldtekt deltog både på ugens store designmesse og ved flere events rundt om i byen.

18.04.2024

I hele uge 6 bød Stockholm på events, udstillinger, åbne showrooms og andre oplevelser for de designinteresserede. Ugens gæster kunne møde og opleve Troldtekt flere steder i løbet af ugen.

Formålet med Stockholm Design Week er at fremme skandinavisk design internationalt, og det sker blandt andet ved den tilbagevendende Stockholm Furniture Fair, som er Skandinaviens største event for møbel- og belysningsdesign samt arkitektur. Men også ved mange andre events kunne gæster deltage i spændende arrangementer med design i fokus.

 

 

Arkitektudstilling: Troldtekt akustikplader på Stockholm Furniture Fair

Jordens Arkitekter deltog på Stockholm Furniture Fair med udstillingen ’Farming Architects’, som handlede om fremtidens integration mellem den arkitektur, vi bor i, og de landbrug, vi får vores fødevarer fra. I en 300 kvadratmeter stor pavillon opført af hamp-byggeelementer kunne gæster opleve alt fra større boligbyggerier til seniorboliger og bjælkehytter, som er opført i samspil med landbrug – både i og uden for byerne. Jordens Arkitekter havde med udstillingen fokus på processen snarere end de færdige bygninger.

Arkitektfirmaet havde udvalgt Cradle to Cradle Certified® Troldtekt akustikplader baseret på den CO2-reducerede cementtype FUTURECEM™ som et af udstillingens produkter.

– Vi er meget glade for Troldtekts deltagelse på messen. Vi elsker materialet og bygger endda alle vores displayskærme med Troldtekt akustikplader for at vise vores projekter. Troldtekts filosofi inden for bæredygtighed er i god tråd med Jordens Arkitekters målsætninger, og Troldtekt passer som hånd i handske ind som fremtidens byggemateriale, lød det op til messen fra Jacob Wallér, stifter af Jordens Arkitekter.

Den 300 kvadratmeter store stand vakte stor opmærksomhed og trak også mange besøgende hen til en snak om akustik og design med Linus Mollberg, Area Sales Manager hos Troldtekt AB.

 

Seminar: Building for all senses?

Hvordan påvirker materialer, lugte, lys, farve og akustik vores indlæring? Det var hovedtemaet ved et morgenseminar på Danmarks Ambassade i Stockholm, som Troldtekt var medarrangør af. Til eventet, som var fuldt booket med venteliste, var der oplæg fra:

  • Klaudio Muca, R&D Architect, CEBRA Architecture
  • Jonas Kjellander, arkitekt, Sweco Architects
  • Tina Snedker Kristensen, bæredygtigheds- og kommunikationschef, Troldtekt A/S
  • Moderator: Stéphane Vindum Barbou des Places, Danmarks ambassade i Stockholm

 

Formiddagens keynote var Klaudio Muca, som fortalte om forskningsprojektet WISE. CEBRA har med WISE undersøgt, hvordan arkitektur kan fremme livslang læring i skolen og på arbejdspladsen. Projektet inddrager idéer fra førende tænkere inden for uddannelse og entreprenørskab – og bygger på forskning inden for blandt andet kognitiv psykologi.

Jonas Kjellander talte om arkitektur til livslang læring og havde i sit oplæg særligt fokus på læringsmiljøer og social bæredygtighed.

Tina Snedker Kristensen holdt oplæg om materialers indflydelse på indeklimaet – med fokus på akustik, materialesundhed samt Troldtekts arbejde med Cradle to Cradle-konceptet.

 

To hyggelige showroom-events hos Studio B3

Også i Studio B3 – på Barnhusgatan i hjertet af Stockholm – kunne de designinteresserede møde Troldtekt. Studio B3 er Stockholms største showroom med 36 udstillere inden for møbler, lys og øvrigt interiør.

Under Stockholm Design Week bød showroomet indenfor til to uformelle netværksevents ’Music & Mingle’ og ’After Fair Evening’. Troldtekt er en fast del af udstillingen hos Studio B3 på en etage, der aktuelt er under ombygning. Men selvom den permanente stand i øjeblikket er demonteret, kunne de besøgende opleve Troldtekt akustikløsninger i form af en væg med designløsningen Troldtekt rhombe i gule farvenuancer.

Ved begge netværksevents kunne de besøgende også møde projektkonsulenter fra Troldtekt til en uformel snak om akustik og design.

 

Stockholm Design Week fandt sted 5.-11. februar 2024.