Troldtekt modtager kongelig hæderspris for succes på det tyske marked

Troldtekt GmbH har 26. august fået overrakt HRH Crown Prince Frederik International Business Awards. Prisen hædrer danske virksomheders udenlandske selskaber eller partnere, som fremmer dansk eksport. En stærk forretningsmodel med bæredygtige løsninger er blandt kriterierne.

26.08.2022

Med løsninger, som både sikrer god akustik og bidrager til mere bæredygtige bygninger, har Troldtekt fået en succesfuld entré på det tyske marked. Det har nu udløst en af årets tre HRH Crown Prince Frederik International Business Awards. Troldtekt modtager den prestigefulde eksportpris i kategorien ’Green Solutions’.

– Det er svært at beskrive, hvor stolte vi er over at modtage H.K.H. Kronprins Frederiks pris for vores indsats. Tyskland er et marked med enormt potentiale for danske byggevirksomheder. Ligesom vi ser det i Danmark, er bygherrerne i Tyskland klar til at investere i dokumenteret bæredygtige byggematerialer. Hos Troldtekt er vi samtidig gået all in med at opbygge en landsdækkende tysk salgsorganisation, der forstår branchen, kulturen og ikke mindst arkitektmarkedet, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.  

På vegne af det tyske datterselskab Troldtekt GmbH fik Country & Business Development Manager Jesper Kvist overrakt prisen af H.K.H. Kronprins Frederik ved en ceremoni på Amalienborg fredag den 26. august.

Strategisk fokus på cirkulær økonomi

En del af motivationen for at hædre Troldtekt er virksomhedens strategiske arbejde med designkonceptet Cradle to Cradle gennem mere end ti år. Konceptet sikrer, at akustikpladernes materialesundhed er grundigt dokumenteret. Både Troldtekt plader og produktionsaffald kan genanvendes i et biologisk eller teknisk kredsløb, og 98 procent af energien til produktionen kommer fra vedvarende kilder. Dertil har Troldtekt i 2022 lanceret akustikplader med en ny patenteret C02-reduceret cementtype.

”Byggebranchen står globalt set for 35 til 40 procent af al CO2-udledning og ressourceforbrug. Og med masser af tyske byggeprojekter i de kommende år har Troldtekts tyske datterselskab grebet en gylden mulighed for ikke blot at bidrage til at nedbringe udledning og ressourceforbrug, men faktisk at sætte et positivt klimaaftryk,” lyder det i en pressemeddelelse fra Danish Export Association.

Hædret i fornemt selskab

Den prestigefulde eksportpris uddeles i et samarbejde mellem Kongehuset, Danish Export Association og Udenrigsministeriet. H.K.H. Kronprinsen er formand for juryen, der uddeler i alt tre priser. I år gik de to øvrige til Novo Nordisk France for at genanvende insulinpenne og til Copenhagen Offshore Partners for at udbrede havvind i Østasien.

– Prisen bekræfter os i, at vi har valgt rigtigt ved at opbygge en lokal tysk salgsorganisation, hvor vi fastholder vores danske værdier. Det er en meget stor ære at modtage så fin en pris i så fornemt et selskab. Det giver os et solidt rygstød til fortsat vækst i Tyskland, siger Jesper Kvist.

Det er i øvrigt ikke første gang, at et medlem fra Kongehuset overrækker en pris til Troldtekt. I 2020 var det H.K.H. Kronprinsesse Mary, som overrakte DI Prisen for Troldtekts grønne omstilling. Og i 2010 modtog Troldtekt Byggeriets Miljøpris fra H.K.H. Kronprins Frederik.

FAKTA OM HRH CROWN PRINCE FREDERIK INTERNATIONAL BUSINESS AWARDS:

  • HRH Crown Prince Frederik International Business Awards blev uddelt første gang i 2020 og er en årligt tilbagevendende prisuddeling.
  • Prisen er stiftet som et samarbejde mellem Kongehuset, Danish Export Association og Udenrigsministeriet.
  • Priserne er uddelt inden for tre kategorier: Business Excellence, Green Solutions og Export Achievement.
  • Alle kan indstille en prismodtager. Modtagerne kan være personer, agenter, distributører, datterselskaber eller andre udenlandske virksomheder, der har ydet en ekstraordinær indsats for at fremme danske produkter og løsninger internationalt.

FAKTA OM TROLDTEKT:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har dansk træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med det bæredygtige designkoncept Cradle to Cradle som det centrale element.
  • Troldtekt har siden foråret 2022 været en del af den irske koncern Kingspan Group, der leverer højeffektive byggematerialer til det globale byggemarked – med aktiviteter i over 70 lande.

YDERLIGERE INFORMATION:

Tina Snedker Kristensen, bæredygtigheds- og kommunikationschef i Troldtekt A/S
T: +45 8747 8124 // E: tkr@troldtekt.dk

Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S
T: +45 2421 9445 // E: ple@troldtekt.dk

Mette Kristensen, Communications Consultant i Danish Export Association
T: +45 28 85 64 30 // E: mek@danishexport.dk