Tekstet for hørehæmmede

God akustik i grøn tænketank

Troldtekt har indgået samarbejde med den svenske grønne tænketank Fores i Stockholm, som bygger bro mellem politikere, erhvervsliv og forskning inden for bæredygtighed. Se videoen hvori Fores' adm. direktør Mattias Goldmann fortæller, hvordan Troldtekt akustiklofter og -vægge understøtter tænketankens filosofi.

Troldtekt® Award 2018 - vinderen

Se bidraget, der løb med sejren i vores Troldtekt Award 2018. Jurymedlem Andrew Kiel (arkitekt og senior associate ved arkitektfirmaet Sauerbruch Hutton) præsenterer vinderprojektet.

Vinderfilm

Andreas og hans familie deltog i Troldtekts "Vind et loft"-konkurrence 2016 - og vandt.  For at forbedre den dårlige akustik i Andreas' lejlighed blev der arbejdet alternativt med loftsflåder og indrammede Troldtekt akustikpaneler som dekorative billedelementer i indretningen af lejligheden.  Troldtekt akustikløsningen har gjort en stor forskel for Andreas og hans familie. "Det kan være svært at forklare akustik" fortæller Andreas. "Men forskellen er, at jeg ikke tænker over det."

Sådan fik familien Boutrup bedre akustik med Troldtekt®

Efter halvandet år med dårlig akustik i deres nybyggede hus valgte familien Boutrup at få Troldtekt lofter i alle rum. En certificeret Troldtekt akustik-fagmand monterede akustikpladerne direkte på forskalling, efter at de eksisterende profilbrædder var pillet ned.

Introduktion til akustik

Lær om de vigtigste grundbegreber inden for rumakustik. God akustik i et lokale er en forudsætning for et godt indeklima. Hvis akustikken er dårlig, bliver lyd til støj, og man kan ikke høre, hvad der bliver sagt. God akustik er vigtig for din trivsel i hjemmet, på arbejdspladsen, i skolen, institutionen, svømmehallen, biografen eller teatret. Med andre ord i alle rum, hvor mennesker skal fungere sammen. Se filmen og bliv klogere på begreber som lyd, støj, bølgelængde, frekvens, Hertz, lydtryk, dB, efterklangstid, lydabsorption og absorptionskoefficient.

En før/efter historie

Denne film fortæller en families historie om akustikken i deres hjem både før og efter de fik Troldtekt akustiklofter.