Akustikplader af træbeton

Troldtekt® akustik

Troldtekt akustikplader består af naturmaterialet træ og cement udvundet fra den danske undergrund.

Kombinationen af træ og cement skaber Troldtekts unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i arkitekturen.

Materialet har en naturlig styrke og tåler fugtige omgivelser og giver samtidig en effektiv brandsikring.

Troldtekt akustikplader er et naturligt produkt og er dokumenteret bæredygtigt gennem hele produktets livscyklus.

Om Troldtekt produkter

6 Gode Grunde

God akustik, sundt indeklima, dokumenteret bæredygtighed, effektiv brandsikring, naturlig styrke og fleksible designmuligheder er seks gode grunde til at vælge Troldtekt akustikplader.

Troldtekt tilbyder adskillige akustikløsninger, baseret på valg af overfladestruktur, kantprofil, ophæng, farve, pladestørrelse og pladetykkelse.

Med løsningerne får du også muligheden for at integrere og skjule en række funktioner i loftet, herunder ventilation og højttalere. Hertil kommer specialdesignet integreret belysning, dekoration og en bred vifte af tilbehør.

Troldtekt lydabsorberende træbetonplader er produceret af naturmaterialerne træ (træuld) og cement

Naturlige råvarer

Troldtekt er træbeton produceret af den 100% naturlige råvare certificeret træ (træuld) og cement udvundet fra den danske undergrund.

Opskriften på Troldtekt akustik er lige så enkel, som den er stærk. Og det er en opskrift, vi har fulgt siden 1935.

Ved at blande råvarerne træ og cement skaber vi træbeton, som kombinerer styrken fra cementen med træets naturlige egenskaber. Et sundt materiale, som er født med en række naturlige fordele.

Struktur & farver

Overfladestrukturen på Troldtekt akustikplader bestemmes af træspånernes (træuldens) bredde. 

Troldtekt akustikplader fås i følgende strukturer: extrem fin (0,5 mm), ultrafin (1 mm), fin (1,5 mm) og grov (3 mm).

Troldtekt kan leveres enten som rene naturplader eller som malede plader. De består af træuld blandet med enten hvid eller grå cement, og blandingen giver de to varianter lys natur og grå natur.

Troldtekt pladerne kan så efterfølgende sprøjtemales med vandbaseret maling i en ønsket RAL eller NCS farve.

Troldtekt akustikplader fås i flere standardfarver og fire strukturer fra extrem fin til grov

Kanter

Troldtekt akustikplader fås med en række forskellige kanter, som hver især bidrager til at skabe et bestemt æstetisk udtryk i et lokale.

På denne side, kan du se en oversigt over alle kantprofiler.

Troldtekt akustikplader fås med en række forskellige kantprofiler, som hver især bidrager til at skabe et bestemt æstetisk udtryk i et lokale
Opbevaring og akklimatisering af Troldtekt akustikplader

Opbevaring & akklimatisering

Troldtekt er et naturmateriale, som består af ca. 50 procent træ, og derfor vil pladerne ”arbejde” for at opnå samme temperatur og fugtighed som omgivelserne.

Du bør derfor ikke begynde at montere Troldtekt, før byggeriet er helt lukket, der er sat varme på, og Troldtekt pladerne er akklimatiseret.

Montering

For at opnå det bedst mulige resultat, er det vigtigt, at du opbevarer Troldtekt akustikpladerne korrekt og monterer pladerne efter vores anvisninger.

Montering og opbevaring af lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt
Troldtekt akustikplader er CE-mærket iht. den europæiske produktstandard for træbeton EN 13168 og standarden for nedhængte lofter EN 13964

CE-mærkning & CPR

Troldtekt er CE-mærket i overensstemmelse med den harmoniserede europæiske produktstandard for træbeton EN 13168 og standarden for nedhængte lofter EN 13964.

Hvis en byggevare er omfattet af en harmoniseret standard, er det obligatorisk at CE-mærke i henhold til anneks ZA i standarden. Et CE-mærke angiver, at det er lovligt at sælge den pågældende byggevare, og at byggevaren er i overensstemmelse med den produktstandard, som mærket refererer til.

På denne side kan du læse mere om CE-mærkningen, den nye europæiske Byggevareforordning (CPR), vores ydeevnedeklarationer (DoP) og miljøvaredeklaration (EPD).