Moderne daginstitution

Kurbyen Bad Tölz i Bayern, Tyskland, har investeret i en smuk og funktionel ny børnehavebygning domineret af lyst træ, hvor både medarbejdere og børn føler sig hjemme.

I Bad Tölz ved man, hvor vigtigt det er, at man passer godt på børnene. Derfor har man i den lille by 50 km syd for München investeret i en imponerende ny bygning til daginstitutionen Kinderland Weyarn, som arkitektbureauet su und z Architekten har tegnet.

Træhus med naturlig charme

Til det store enetages bygningskompleks på skolen Jahnschule hører en lang, cirka 950 m2 stor hovedbygning med bl.a. køkken, spisestue og et multirum samt en cirka 200 m2 stor overdækket terrasse med tilstødende have. Facaden i lyst lærketræ giver det lave hus med saddeltag et imødekommende udtryk og en naturlig charme.

Badet i lys

Også indretningen af den nye børnehave til omkring 100 børn er domineret af lyst træ. Det bruges på både vægge, døre og vinduesrammer og skaber en hyggelig atmosfære i bygningen. Også de børnevenlige møbler består for en stor dels vedkommende af træ.

Der er i alt fire grupperum a 50 m2, som alle har et rummeligt vindfang med store glasfronter, der er perfekt integreret i de åbne og lyse rum og giver adgang til det udendørs område.

De mørkegrå gulve skiller sig visuelt ud fra trævægge og lofter. I lofterne er der monteret akustikplader fra Troldtekt, som afrunder det overordnede designkoncept og sikrer en god akustik i rummene.